Atentie la virusi: Unu din zece calculatoare cu antivirus este infectat. Care e solutia

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 21:58
3716 citiri
Atentie la virusi: Unu din zece calculatoare cu antivirus este infectat. Care e solutia
Foto: activ-solutions.ro

Cel putin unu din zece computere echipate cu o solutie antivirus este infectat cu virusi, releva datele furnizate de Bitdefender QuickScan, scaner-ul de securitate ce identifica amenintarile informatice active prin verificarea zonelor critice din computere.

Testul realizat in prima jumatate a anului arata ca in medie 11,6% dintre computerele scanate cu Bitdefender QuickScan sau cu aplicatia pentru desktop - 60-Second Virus Scanner - sunt infectate cu cel putin un tip de software periculos.

Studiul mai arata ca dispozitivele infectate ruleaza o varietate de sisteme de operare, de la versiuni vechi de Windows, ce nu mai pot fi actualizate (precum Windows 2000, ce si-a incheiat ciclul de viata in iulie 2010) pana la Windows 8 - cea mai recenta versiune a sistemului de operare al Microsoft, conform comunicatului remis Ziare.com.

Numarul de infectii gasite pe fiecare platforma este proportional cu cota de piata a fiecarei editii de Windows.

"In mai putin de 10 ani cantitatea de software periculos a crescut de la infectii sporadice la mai mult de 145 de milioane de amenintari cunoscute, o rata de 40.000 de virusi pe zi. Acest lucru pune o presiune uriasa pe solutiile antivirus si creste probabilitatea unor infectii in cazul in care antivirusul si sistemul de operare nu sunt actualizate regulat.

Din acest motiv, o a doua opinie - obtinuta printr-o scanare online -, ar putea identifica incidentele de securitate inainte de a produce efecte asupra utilizatorului", a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Datele arata ca 9,28% dintre computerele ce ruleaza Windows 2000 sunt infectate. Windows XP, ce isi va incheia ciclul de viata anul viitor in aprilie, este inca folosit masiv si are o rata de infectie de 12,8% dintre sistemele scanate.

Trecand la sistemele noi de operare ale Microsoft, 11,47% dintre computerele ce ruleaza Windows 7 si o alta solutie de securitate au fost gasite infectate. In contrast, pe numai 4,59% dintre masinile cu Windows 8 au fost gasiti virusi.

Potrivit OPWSAT, Windows 7 are cea mai mare cota de piata dintre toate sistemele Windows, respectiv 53,8%, urmat de Windows XP, cu 36,2% si Windows Vista cu 8,1%.

Datele QuickScan releva ca cel mai mare numar de computere infectate sunt in India (rata de infectie de 14,48%), Romania (11,55%), Statele Unite ale Americii (5,43%) si Franta (7,47%). Insa statisticile reflecta doar infectiile pe computere care ruleaza deja o solutie de securitate - platita sau gratuita.

C.P.

Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
#calculatoare virusi Romania, #calculatoare infestate virusi, #antivirus calculator, #protectie calculator , #antivirus