Bitdefender investeste in protectia impotriva hartuirii online a copiilor

Comunicat de presa
Marti, 26 Februarie 2019, ora 11:08
8631 citiri
Bitdefender investeste in protectia impotriva hartuirii online a copiilor

Producatorul de solutii de securitate cibernetica Bitdefender reafirma misiunea de asigurare a unei protectii complete in mediul cibernetic prin investitia intr-o noua directie strategica, cea a protejarii copiilor impotriva hartuirii pe internet.

Fenomenul hartuirii online a devenit tot mai frecvent, anual un numar din ce in ce mai mare de copii cazand victime agresiunilor. Potrivit studiilor Bitdefender, opt din zece adolescenti au fost hartuiti pe internet cel putin o data in ultimul an, jumatate au persoane necunoscute in lista de prieteni, iar unuia din douazeci i s-au solicitat fotografii cu continut sexual.

"Ne dorim sa asiguram prin solutiile noastre o protectie completa impotriva tuturor amenintarilor, fie ca acestea au ca tinta adulti, tineri sau companii de toate marimile. Am inceput asadar sa lucram la o solutie integrata in serviciul de control parental capabila sa protejeze copiii de agresiuni petrecute in mediul online, iar investitia se ridica deja la doua milioane de euro", a declarat Ciprian Istrate, vicepresedinte pentru solutii consumer la Bitdefender.

Serviciul lansat in premiera mondiala este disponibil pentru inceput pentru utilizatorii de limba engleza, este integrat in produsele Bitdefender BOX vandute in Statele Unite si Canada si va fi inclus in viitor, ca pachet optional, si in solutiile Bitdefender Internet Security si Bitdefender Total Security.

Procesul de cercetare si dezvoltare a inglobat expertiza a zeci de angajati din domenii precum dezvoltare, testare, machine-learning, analiza comportamentala, management si marketing de produs. Solutia ce are la baza tehnologii de inteligenta artificiala este in plin proces de dezvoltare si implica antrenarea algoritmilor in cele mai raspandite limbi vorbite pe glob, iar limba romana se afla in lista celor prioritare.

Solutia identifica agresorii sexuali prin depistarea atacurilor transmise in scris prin servicii de mesagerie online si a solicitarilor sau schimburilor de fotografii cu continut nepotrivit.

Mai mult, modulul ii semnaleaza parintelui atat conversatii in care copilul este fortat sa aiba un comportament nepotrivit, cat si cereri de intalnire in afara locuintei sau de aflare a adresei de acasa, venite din partea unor straini.

Orice incercare de a obtine numere de carduri, adrese, date personale sau parole va declansa, de asemenea, o alerta catre parinte.

Componenta anti-hartuire este capabila sa detecteze comportamentul sau limbajul ostil - initiat de catre copil sau indreptat inspre el - menit sa raneasca emotional o persoana, cand agresiunea are loc in mod repetat si creeaza un dezechilibru de putere intre cele doua parti.

Serviciul monitorizeaza constant mesajele si fotografiile trimise pe platforme precum WhatsApp, Facebook Messenger si Instagram, dar si pe alte aplicatii populare. Parintele primeste prin e-mail, zilnic, saptamanal sau lunar, un raport cu activitatea online a copilului, unde i se semnaleaza activitatile cu un grad crescut de risc si potential periculoase.

In comparatie cu solutiile de securitate existente pe piata, care includ, printre altele, instrumente care redau timpul petrecut pe dispozitive, localizeaza copilul si previn accesul la siteuri sau aplicatii cu continut nepotrivit varstei sale, noul serviciu de control parental permite si detectarea unor comportamente extrem de nocive, imposibil de depistat pana acum.

Specialistii Bitdefender au demarat procesul de brevetare la nivel international a componentelor-cheie din spatele acestei inovatii.

Dupa prima luna de la lansare, unul din sase utilizatori de Bitdefender BOX din Statele Unite ale Americii si Canada foloseste solutia de control parental care include noul modul anti-hartuire, timp in care algoritmii au analizat mii de conversatii cu potential de risc. Instrumentul urmareste sa consolideze relatia parinte-copil si nu se vrea a fi un instrument de invadare a vietii personale a minorului. Astfel, parintele nu are acces la continutul conversatiilor, iar alertele pe care le primeste ar trebui sa ii apropie si sa ii faca sa discute despre subiectul respectiv.

Despre Bitdefender

Bitdefender este o companie de securitate informatica cu activitate la nivel global, care furnizeaza solutii revolutionare de protectie impotriva amenintarilor complexe catre 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de tari.

Inca din anul 2001, Bitdefender a dezvoltat tehnologii recunoscute la nivel international destinate securitatii pentru familii si corporatii si a devenit un furnizor de incredere pentru protectia terminalelor si infrastructurilor companiilor. Astazi, tehnologiile Bitdefender sunt prezente in 38% dintre solutiile de securitate de pe piata.

Mai multe detalii sunt disponibile pe https://www.bitdefender.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#securitate copii online, #bitdefender servicii securitate , #antivirus