Un virus face ravagii in computerele romanilor: Sality

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 17:11
3938 citiri
Un virus face ravagii in computerele romanilor: Sality

Expertii in informatica avertizeaza ca virusul de tip "vierme", Sality, a creat o adevarata valva mediatica in ultima luna.

Kaspersky Lab a redactat topurile celor mai raspandite tipuri de malware in luna septembrie a acestui an, atragand atentia asupra pericolului reprezentat de extinderea virusului Sality, precum si a programelor de tip adware care circula pe Internet.

Conform clasamentelor lunii trecute, a fost identificata pe computerele utilizatorilor o noua versiune a binecunoscutului virus polimorfic Sality, inregistrat cu extensia ".bh". Nou intrat in clasament, Sality.bh ocupa locul 11 si se raspandeste cu ajutorul lui Trojan-Dropper.Win32.Sality.cx, care foloseste o vulnerabilitate in fisierele Windows LNK, scrie Capital.

Un total de sapte programe AdWare.Win32 au intrat in clasament in septembrie, acestea fiind mai mult iritante pentru utilizatori decat periculoase. Principalul scop pe care il au este sa atraga atentia prin intermediul banner-elor publicitare integrate in diferite software-uri si, cu toate ca sunt aproape inofensive, astfel de programe scad semnificativ viteza de operare a computerului.

Un nou tip de malware descoperit in luna septembrie si raspandit pe Internet este Exploit.SWF.Agent.du, care este un fisier de tip flash. Pana acum, foarte rar s-a intamplat ca vulnerabilitati sa fie exploatate in tehnologia Flash.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#virus computer, #virusi Kaspersky , #antivirus