Ce aparat foto compact poti sa-ti iei sub 300 de lei

Autor: Paul Barbu - Redactor
Luni, 25 Aprilie 2011, ora 07:59
5897 citiri
Ce aparat foto compact poti sa-ti iei sub 300 de lei
Foto: emag.ro

Mici, cochete, aparatele foto compacte au mare priza la romani, mai ales daca se apropie o vacanta. Sunt ieftine, usor de incarcat si daca aveti si un card de memorie generos, amintirile frumoase puse la pastrare sunt ca si asigurate. Dar cea mai buna parte din toata aceasta distractie este ca astfel de gadgeturi le gasiti la un pret de sub 300 de lei.

Si daca tot facem o oarecare comparatie intre ele, nu putem sa incepem decat cu Canon. Aparatul PowerShot A495, pe langa faptul ca este destul de aratos, are si ceva performante care nu dezamgesc deloc (o caracteristica a Canon). Cea mai mare rezolutie la care poate poza este de 2816 x 2112 pixeli.

Daca vreti sa surprindeti un cadru mai de aproape, dar din diferite motive ceva sta intre voi si "fericirea" pozei, zoom-ul ajunge pana la 13x in cazul in care combinati zoom-ul optic cu cel digital. Sensibilitatea ISO ajunge pana la 1.600. Filmatul se face in format AVI si poate decurge maxim o ora sau, daca vorbim de cantitate, 4GB. Cea mai buna rezolutie pe care o poate inregistra la filmat este de 640x480.

Desi nu prea sunt avantajoase la acest capitol, mai toate aparatele "pocket" au pe post de alimentator baterii AA. Marimea ecranului este de 2,5 inchi, indeajuns cat sa va puteti bucura de revederea imediata a imaginilor pe care tocmai le-ati facut. Pretul aparatului este de 299 de lei, daca-l cumparati de la eMag.

CoolPix o marca Nikon

Argintiul L21 de la Nikon se lauda cu un senzor de 8 MP. Pozele pe care le face au o dimensiune maxima de 3264 x 2448 pixeli, in timp ce filmarea o realizeaza la fel de bine ca si aparatul Canon. Pretul pentru care il puteti avea pe micul CoolPix L21, de la f64.ro, este de 299 lei. Desi nu am mentionat, trebuie sa spun ca il puteti conecta la calculator cu ajutorul unui cablu USB.

Foto: letsgodigital.org

Desi memoria interna nu prea ajuta (aproximativ 19 MB), partea buna este ca nici restul aparatelor din gama lui nu au "creierul" mai mare. Pentru asa ceva s-a inventat cardul de memorie. In cazul acestui aparat, unul de 2GB, care vine odata cu el. Potrivit site-ului mai sus mentionat, poate face aproximativ 280 de fotografii cu baterii alcaline sau 780 de fotografii cu acumulatorii cu litiu.

BenQ are un C1250 si nu-i e frica sa-l vanda

Botezat "mecanic", C1250 este un aparat marca BenQ. Iese in evidenta prin carcasa de metal pe care o poarta si, desi are o culoare sumbra (negru), acesta aduce multa veselie cu cei 12 MP pe care-i detine. Zoom-ul digital este de 5x in timp ce opticul nu depaseste 3x. Ecranul sau este mai generos decat al celorlalte doua expuse mai sus, marimea lui fiind de 2,7 inchi. Evomag.ro vinde jucaria descrisa mai sus cu 260 de lei. ISO in cazul acestui aparat ajunge pana la valoarea de 6.400.

Foto: gadgetlegend.com

"Terminatorul" Sony

Desi de la Sony mi-am ales de vara trecuta aparatul compact preferat, NEX 5, acesta nu intra in discutia noastra, fiind si mult mai scump, dar si foarte performant. Acum vom vorbi de DSC-S2000B, nume care ma duce cu gandul la unul din robotii din seria de filme "Terminator". Cu toate acestea, nu putem spune ca este un "terminator" decat din punct de vedere al pretului, 277 de lei (la Altex).

Aparat din seria CyberShot, acesta vine dotat cu un senzor 10,1 MP si are focalizarea in 9 puncte, dispusa in cruce. Daca vreti sa faceti si poze cu el, este necesar sa aveti si un card pe care sa le stocati, asa ca unul de 3GB este tocmai bun pentru asa ceva. Daca zoom-ul optic este de 3x, cel digital este de doua ori mai mare decat acesta. Ecranul este unul de 2,5 inchi. De mentionat ca aceste aparate nu sunt cele mai ieftine din gama celor compacte.

Foto: altex.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#aparate foto compacte, #top aparate compact, #aparate foto ieftine, #Canon BenQ Sony Nikon , #aparate foto