110 Povesti - aplicatia care recreeaza Turnurile Gemene (Video)

Sambata, 13 August 2011, ora 22:39
5675 citiri
110 Povesti - aplicatia care recreeaza Turnurile Gemene (Video)

Echipa Kickstarter va lansa curand aplicatia pentru smartphone 101 Povesti, cu ocazia aniversarii a zece ani de la atentatele asupra Turnurilor Gemene din New York: aplicatia va recrea pe smartphone profilul gigantilor de otel distrusi pe 11 septembrie 2001.

Kickstarter este platforma web dedicata colectarii de fonduri online, care va reface imaginea celor doua turnuri pentru utilizatorii mobili, relateaza La Stampa.

Ideea apartine lui Brian August, care s-a gandit sa creeze aplicatia pentru cei care nu au vazut niciodata New York-ul in vremea cand cele doua turnuri inca mai existau.

Pentru a face imaginea cat mai veridica posibil, echipa de dezvoltare a folosit realitatea augmentata, sistem tehnologic care permite suprapunerea elementelor virtuale experientei reale traita in acel moment.

Aplicatia, care va fi disponibila pentru iPhone si Android, are trei faze.

In prima faza, utilizatorul se indreapta catre un punct din World Trade Center, circumscris intr-un spatiu virtual de 50 de mii de adrese ale programului, unde se pozitioneaza propriul smartphone.

In momentul pozitionarii corecte, un creion reproduce conturul turnurilor cu un nivel diferit de luminozitate in functie de ora zilei sau noptii in care ne aflam.

In ultima faza, utilizatorul poate modifica imaginea, putand sa o incarce cu un comentariu sau o mini-poveste pe site-ul www.110stories.com, pe care fotografiile utilizatorilor vor fi postate, creand astfel o harta comemorativa.

Urmatorul pas va fi crearea, in locurile unde au avut loc atentatele, a mai multor instalatii permanente de fotografii realizate de catre utilizatori.

Unele fotografii, alese de catre dezvoltatori dintre toate cele incarcate pe site, vor fi reproduse in formatul original in interiorul instalatiilor artistice intr-unul dintre cele 110 puncte alese (de unde si numele aplicatiei) din aria metropolitana a New York-ului.

Scopul fiecarei instalatii este de a crea o structura fotografica capabila sa recreeze perfect profilul turnurilor la dimensiunile de acum 10 ani, vazute din cele 110 puncte din New York.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#101 povesti, #aplicatie smartphone, #aplicatie Turnuri Gemene , #aplicatii
Comentarii