A dat lovitura in Silicon Valley, apoi a vandut tot si a plecat intr-o calatorie de vis cu familia

Sambata, 24 Decembrie 2016, ora 07:51
21481 citiri
A dat lovitura in Silicon Valley, apoi a vandut tot si a plecat intr-o calatorie de vis cu familia
Foto: The Bucket List Family

Dupa ce a creat o aplicatie pe care Snapchat a cumparat-o in 2014 pentru suma de 54 de milioane de dolari, Garrett Gee a decis sa porneasca pe un drum mai putin umblat.

Tanarul a vandut majoritatea lucrurilor pe care le detinea si, impreuna cu sotia si cu cei doi copii ai lor, a plecat intr-o lunga calatorie, vizitand pana acum unele dintre cele mai exotice locuri din lume, scrie CNBC.

Gee este cofondatorul Scan, o aplicatie mobila pentru citirea codurilor QR. Ideea pentru aplicatie i-a venit pe cand era student in anul intai la Universitatea Brigham Young, intr-o perioada in care popularitatea smartphone-urilor era in plina crestere, potrivit The Daily Universe.

Deoarece nu avea cunostintele tehnice necesare pentru a-si pune in practica viziunea, a invatat de unul singur web design, iar apoi a fost angajat de mai multe companii pentru a construi site-uri web. Cu experienta acumulata, a inceput sa lucreze la aplicatia sa, impreuna cu doi colegi de facultate. Scan a fost lansata la inceputul anului 2011.

Printre investitorii interesati initial de aplicatie s-au aflat Google Ventures, Menlo Ventures, Lady Gaga si Jim Pallotta.

Ulterior, Scan a fost cumparata de Snapchat.

In urma cu aproximativ un an, Gee locuia in Silicon Valley, impreuna cu familia sa. Treptat, a inceput sa isi doreasca sa iasa din aceasta lume agitata a afacerilor si sa faca ceva mai semnificativ. "Pentru mine, pentru casnicia mea, pentru familia mea", spune Gee.

Investitorii se asteaptau ca tanarul sa lanseze o noua afacere si erau dispusi sa-i finanteze munca.

"Eram pe cale sa facem urmatorul pas tipic in viata, sa ne 'maturizam', sa construim o casa si sa ne concentram pe cariere", scrie familia pe blogul The Bucket List Family, unde isi povesteste aventurile.

Dar, spre surprinderea tuturor, Gee a refuzat ofertele si a ales in schimb sa calatoreasca si sa petreaca mai mult timp cu familia lui.

Si-au vandut aproape toate bunurile pe care le aveau, inclusiv masinile, mobila, televizorul si o parte dintre haine, reusind sa stranga astfel 50.000 de dolari, bani cu care si-au propus sa isi finanteze calatoria in jurul lumii. De asemenea, blogul lor genereaza in prezent suficiente venituri pentru a se intretine.

In plus, Gee lucreaza in paralel la o noua aplicatie. Pana acum, nu s-a atins de suma ce i-a revenit in urma tranzactiei incheiate cu Snapchat.

Cele trebuincioase pentru drum incap in doua rucsacuri si doua genti de mana. Cei patru au vizitat locuri ca Insulele Turks si Caicos, Thailanda si Tahiti.

"Am vrut sa imi proiectez viata si am creat o cariera in jurul acestei idei", afirma Gee.

Tanarul recunoaste ca acest stil de viata nu este potrivit pentru toata lumea, insa ii incurajeaza pe oameni sa puna bani deoparte si sa traiasca mai multe aventuri.

"Cred ca viata este mai buna atunci cand incerci lucuri noi", spune Gee.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#calatorie jurul lumii, #aplicatie Scan , #aplicatii