Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum iti poti proteja telefonul de spioni

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 20:22
9272 citiri
Cum iti poti proteja telefonul de spioni
Foto: latestdigitals.com

Dupa scandalul in care Agentia Nationala de Securitate (NSA) a fost acuzata ca ar spiona utilizatorii de Internet, tot mai multi oameni vor sa isi protejeze smartphone-urile de "ochii" indiscreti.

Huffington Post mentioneaza ca exista cateva modalitati prin care poti da un telefon in deplina siguranta.

Aplicatiile care te protejeaza de spionii virutali

- Aplicatia Silent Suite pentru iPhone si telefoanele cu Android reuseste sa codeze apelurile, fisierele, mesajele text, email-urile si inregistrarile video facute cu smartphone-ul. In plus, programul poate fi setat sa stearga aceste date la un anume interval de timp. Producatorul aplicatiei a precizat deja ca desi a fost lansata in octombrie anul trecut, ea a reusit sa infurie Guvernul american. Problema este ca un abonament costa 120 de dolari pe an.

- Redphone & TextSecure este alternativa gratuita, care permite utilizatorilor sa codeze apelurile si mesajele text.

- Orbot iti permite sa navighezi pe Internet de pe telefonul tau mobil cu Android in deplina siguranta. De asemenea, el te avertizeaza daca cineva din exterior incearca sa intre in retea si daca vrea sa extraga informatii. In mod similar functioneaza si Onion Browser pentru iPhone.

- Daca iti e teama sa stochezi informatii pe Cloud, atunci poti folosi Cloudfogger, o aplicatie care codeaza absolut tot ce vrei sa salvezi acolo.

- DuckDuckGo este un motor de cautare pentru iPhone si Android, care este cunoscut pentru modalitatea in care isi protejeaza clientii. El nu urmareste sau salveaza cautarile, iar oamenii care il folosesc isi pastreaza anonimatul.

- InTheClear permite utilizatorului sa stearga absolut toate informatiile despre el printr-o simpla apasare de buton. De asemenea, poti trimite mesaje text in regim de urgenta.

Cum te urmareste statul

In presa au aparut unele documente care atesta ca NSA si agentii FBI se pare ca ar avea acces la serverele serviciilor de Internet, precum Google si Facebook, adunand continut audio, video, email-uri si alte date despre utilizatori.

Scandalul de spionaj se extinde in Marea Britanie: Google neaga vehement acuzatiile

Supravegherea ar avea loc in timp real in cadrul unui program guvernamental numit PRISM, care a inceput in 2007 si care are ca scop investigarea amenintarilor venite din partea strainilor la adresa securitatii SUA.

Astfel, majoritatea serviciilor de Internet, inclusiv Microsoft, Yahoo, Skype, Apple, AOL, Google si Facebook se pare ca fac parte din acest program.

Desi NSA si FBI nu incearca sa colecteze tot continutul de la serviciile de Internet, programul le-ar permite agentilor sa caute anumite informatii despre utilizatori si sa le scoata de pe servere.

Gigantii IT implicati in scandal au negat totul, la fel si seful NSA, James Clapper.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#aplicatii securitate telefon, #securitate telefon, #protejare telefon spioni, #scandal spionaj utilizatori, #scandal spionaj Google, #scandal spionaj Facebook, #spionare Internet , #aplicatii