Edward Snowden a creat o aplicatie care iti protejeaza laptopul de intrusi (Video)

Duminica, 24 Decembrie 2017, ora 16:53
5380 citiri
Edward Snowden a creat o aplicatie care iti protejeaza laptopul de intrusi (Video)
Foto: Arhiva Hepta.ro

Edward Snowden, autorul unei dintre cele mai mari scurgeri de informatii din istoria Statelor Unite, a creat o aplicatie care iti va proteja laptopul de tot felul de amenintari.

Acum cateva luni, el s-a intalnit cu Jacqueline Moudeina, prima femeie avocat din Ciad si o adevarata luptatoare pentru drepturile omului.

Aceasta voia sa il duca in fata justitiei pe fostul dictator Hissene Habre, care a ordonat uciderea a 40.000 de oameni si a comis multe alte ilegalitati.

Snowden i-a spus lui Moudeina ca luceaza la o aplicatie care poate transforma orice telefon mobil intr-un soi de senzor de miscare, care te avertizeaza arunci cand cineva incearca sa iti acceseze dispozitivul.

De asemenea, te notifica daca cineva a intrat in camera fara ca tu sa stii, daca ti-a umblat prin lucruri sau daca ti-a furat ceva.

Snowden si-a amintit discutia cu avocata din Ciad in cadrul unui interviu acordat publicatiei The Verge.

"Mi-a spus ca are nevoie disperata de asa ceva, cat mai repede si ca va fi in folosul multora", a precizat acesta.

Aplicatia se numeste Haven, a fost lansata de curand si e capabila de foarte multe lucruri.

De exemplu, poti sa o instalezi pe un telefon ieftin cu Android, pe care sa il pui pe laptopul de acasa. Daca cineva iti umbla prin el, vei primi o notificare pe smartphone-ul pe care il ai la tine.

Haven detecteaza miscarea si schimbarile la nivelul luminozitatii, e capabila sa fac poze si sa inregistreze sunetele din jur. Apoi iti va trimite toate aceste informatii, care sunt criptate end-to-end, deci nu sunt stocate in cloud, prin intermediul tehnologiei Signal.

C.P.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#Snowden aplicatie protejare laptop, #Snowden aplicatie, #aplicatie Haven, #Snowden Haven , #aplicatii