Forbes: De ce cauta americanii ingineri talentati tocmai in Romania

Miercuri, 31 August 2016, ora 12:14
8031 citiri
Forbes: De ce cauta americanii ingineri talentati tocmai in Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Unde cauta start-up-urile promitatoare atunci cand au nevoie de noi talente din industria IT? Ne-am putea gandi ca cele din Silicon Valley nu trebuie sa mearga prea departe, insa nu este si cazul lui Akash Nigam, cofondatorul aplicatiei de mesagerie Blend, care s-a concentrat pe un alt hub tehnologic al lumii: Romania.

Tara are un trecut zbuciumat si a trecut prin numeroase impasuri economice, insa capitala Bucuresti este acum locul in care s-a dezvoltat un sector vibrant de start-up-uri, plin de ingineri talentati, scrie Forbes.

Dar de ce ai calatori peste 10.000 de kilometri tocmai din Statele Unite, cand San Francisco si profesionistii sai sunt la o aruncatura de bat?

"San Francisco este o lama cu doua taisuri. Cu siguranta exista ingineri talentati in zona, insa tot mai multi pozeaza in Ferrari cand, in realitate, sunt niste simple Honda. Iar asta cand incerci sa angajezi doar cate o persoana; sa construiesti o intreaga echipa din staruri care nu se cunosc intre ele este riscant.

De asemenea, este mai putin probabil ca acest tip de talent sa treaca cu bine peste dificultati, in contextul in care Facebook, Google si Twitter sunt in permanenta cautare de noi talente. Acest lucru este in contrast cu echipa noastra din Bucuresti, unde am vazut o rata scazuta a demisiilor si extrem de multa dedicare pentru Blend", a declarat Nigam.

Presa straina lauda industria IT din Romania: Silicon Valley de Transilvania

Akash Nigam, alaturi de doi prieteni, au renuntat la facultate pentru a lucra la aplicatia Blend. Cei trei au decis sa se mute la Bucuresti o vara, pentru a vedea cum stau lucrurile.

Au fost uimiti sa vada cati ingineri talentati gasesc aici, asa ca au format o echipa din angajati full-time. "Pana acum, a fost cea mai buna decizie pe care a luat-o compania noastra", a spus anteprenorul american.

Forbes: Romania poate deveni o adevarata forta in industria IT

Printre romanii care lucreaza la Blend se numara Radu Prescura, cofondatorul Style Jukebox, Alex Hortopan, fondatorul Catalyst WorldWide, si Alex Tau, a carui aplicatie Phranslator se bucura de succes in Franta, Italia si Israel.

"In San Francisco gasesti studenti de pe bancile facultatii, care se asteapta sa fie foarte bine platiti, insa nu au scris cod pentru un produs adevarat o singura zi in viata lor. Europa de Est difera prin faptul ca inca gasesti o gramada de talente cu 10-15 ani de experienta, care au si cativa prieteni talentati dispusi sa se alature", a precizat Nigam.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#industrie IT Romania, #ingineri Romania , #aplicatii