Inventia-minune: In lipsa de semnal la telefon, apeleaza la SMS-ul cu...fum (Video)

Marti, 18 Februarie 2014, ora 18:06
6133 citiri
Inventia-minune: In lipsa de semnal la telefon, apeleaza la SMS-ul cu...fum (Video)
Foto: Daily Mail

Nu de putine ori ni se intampla sa ramanem fara semnal la telefonul mobil, fiind astfel in imposbilitatea sa comunicam cu cei dragi sau cu prietenii. Acum, o inventie-minune ne ofera posibilitatea sa comunicam prin SMS-ul cu...fum.

Dennis de Bel, un inventator german a pus la punct o tehnica ingenioasa, prin care utilizatorii smartphone-urilor pot comunica la distanta printr-o alta metoda decat cea obisnuita, asa-numitul SMS cu fum sau Smoke Messaging Service, potrivit Daily Mail.

Inventatorul a folosit un vaporizator si un lichid pentru a crea fum. Codul folosit poate transmite semnale.

"S.M.S. sau Smoke Messaging Service duce telefonul la urmatorul nivel. Pe baza unei experiente de milenii, acest hardware al iPhone-ului va ofera comunicare vizuala gratuita in conditii de siguranta si la mare distanta.

Fumul este una dintre cele mai vechi tehnologii de comunicare vizuala la distanta, iar acest addon va aduce avantajele vechii tehnologii, in prezent", a spus Bel.

Inventatorul si-a prezentat noul proiect in cadrul unui show de arta desfasurat la Berlin, Germania.

La simpla apasare pe un buton, lampa este incalzita si vaporizatorul trimite un mic nor de fum in fata camerei telefonului.

"Acest nor de fum ar putea fi preluat de camera foto si tradus in timp real", a declarat inventatorul.

Folosirea primelor semnale de fum provin din China antica si au fost utilizate de catre soldatii stationati de-a lungul Marelui Zid chinezesc, care avertizau de iminenta unui atac inamic.

Si astazi, aceasta tehnica este folosita de Colegiul Cardinalilor atunci cand se anunta alegerea unui nou Papa la Vatican.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#inventie telefon SMS fum, #comunicatii smartphone fara semnal, #comunicatii smartphone SMS fum , #aplicatii