Miliardar peste noapte dupa ce Facebook a cumparat WhatsApp: Ce a facut cu banii (Galerie foto)

Sambata, 21 Februarie 2015, ora 06:21
17003 citiri
Miliardar peste noapte dupa ce Facebook a cumparat WhatsApp: Ce a facut cu banii (Galerie foto)
Foto: Hepta.ro

A trecut un an de cand Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, a preluat aplicatia de mesagerie WhatsApp pentru suma de 19 miliarde de dolari.

Tranzactia a fost parafata pe 19 februarie 2014, aminteste Business Insider.

Si asa cei doi cofondatori ai WhatsApp au devenit miliardari peste noapte.

Foto: Sequoia Capital

Insa povestea unuia dintre ei seamana cu cea a Cenusaresei. Originar din Kiev, ucraineanul Jan Koum s-a mutat cu familia sa in SUA cand avea 16 ani. La inceput, le e era foarte greu si traiau din ajutoare sociale. Insa acum, averea lui e estimata la 6,8 miliarde de dolari.

Dar pe ce da banii Jan Koum? E cumpanit sau risipitor? Business Insider a facut o retrospectiva a cheltuielilor realizate de cofondatorul WhatsApp.

Zuckerberg prezice viitorul de 3 miliarde al WhatsApp: Va fi cel mai popular serviciu

In mod simbolic, el a semnat documentele legate de vanzarea catre Facebook pe usa agentiei de unde familia sa isi ridica ajutoarele sociale. Cladirea se afla la o distanta mica de sediul WhatsApp din Mountain View.

Foto: Facebook.com/zuck

Echipa WhatsApp a sarbatorit tranzactia cu sampanii Cristal. O sticla costa cam 200 de dolari. Aceasta poza a fost postata pe Instagram de Igor Solomennikov, unul dintre primii angajati ai WhatsApp.

Foto: Instagram via sgosh

La cateva zile dupa semnarea tranzactiei, Koum a zburat impreuna cu celalalt cofondator al WhatsApp, Brian Acton, la Barcelona, pentru a participa la targul de electronice Mobile World Congress. Atunci, cei doi s-au intalnit cu primarul orasului, Xavier Trias.

Foto: Flicker/Xavier Trias

De asemenea, ei au si petrecut la Barcelona. Koum si-a sarbatorit ziua cu o petrecere uriasa intr-un club.

Foto: Boujis Barcelona, Tumblr

Seful Facebook, Mark Zuckerberg, si consoarta sa, Priscilla Chan, au participat la acest chef. Mai mult, Koum si Chan sunt nascuti in aceeasi zi, asa ca a fost o sarbatoare la dublu.

Foto: Boujis Barcelona, Tumblr

Desi era pe punctul de a deveni miliardar, Kuom a facut presiuni ca tranzactia cu Facebook sa se incheie repede, altfel ar fi pierdut zborul catre Barcelona. Problema lui era ca biletul fusese achizitionat prin programele de fidelitate ale operatorilor aerieni, astfel ca nu mai putea fi schimbat si nu voia sa dea banii pe altul.

Foto: Gizmodo

Desi Koum conduce un Porsche, nu ii place sa fie numit "antreprenor" si sustine ca se axeaza pe realizarea unui produs grozav, nu pe a aduna bunuri materiale.

Foto: Facebook.com/jan.koum

Iar la cateva luni dupa ce compania sa a fost cumparata de Facebook, Kuom a donat 556 de milioane fundatiei de caritate Silicon Valley Community Foundation.

Foto: Facebook.com/jan.koum

Achizitia WhatsApp a fost finalizata in octombrie, iar Kuom s-a alaturat conducerii Facebook. Ca multi alti CEO din Sillicon Valley, el are un salariu de un dolar, dar detine actiuni in valoare de aproape 2 miliarde de dolari.

Foto: Facebook.com/zuck

Insa, intre timp, Kuom nu si-a uitat pasiunile: joaca pocher, box si frisbee.

Foto: Laikolosse/Flickr

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#WhatsApp cumparata Facebook, #cofondator WhatsApp , #aplicatii