Pokemon Go este jocul momentului. De ce e atat de popular si cum a ajuns sa intreaca Instagram si WhatsApp

Marti, 12 Iulie 2016, ora 16:28
8280 citiri
Pokemon Go este jocul momentului. De ce e atat de popular si cum a ajuns sa intreaca Instagram si WhatsApp
Foto: Arhiva Ziare.com

Pokemon GO, noul joc pe mobil lansat de Nintendo, a devenit una dintre cele mai descarcate aplicatii din lume, cu milioane de instalari in doar doua zile. Si acest lucru se intampla in conditiile in care jocul n-a fost inca lansat in Europa si Asia.

Aplicatia e atat de populara, incat in SUA e deja mai folosita decat Instagram sau WhatsApp si are toate sansele chiar sa surclaseze Twitter.

Dar ce face Pokemon Go sa fie atat de popular? Jurnalistii de la Vox incearca sa explice de ce jocul lansat de Nintendo este aplicatia momentului.

Citeste si Am dat in mintea copiilor si am prins Pokemoni prin Bucuresti (Galerie foto)

Exista un numar urias de tineri care aveau doar zece ani cand isi doreau sa prinda toti cei 150 de pokemoni. Se intampla in 1996, cand a fost lansat primul astfel de joc. Multi nu au reusit sa adune toti pokemonii, jocul era destul de obositor si frustrant. Asa ca acum au primit o a doua sansa.

Prima versiune a jocului s-a vandut in mai mult de 30 de milioane de exemplare. Pentru un timp, a avut o multime de fani. Apoi au aparut smartphone-urile - pe diversele dispozitive de jocuri s-a pus praful, la fel ca pe lumea imaginara a Pokemon. Chiar daca vanzarile primei versiuni au scazut, Pokemon a fost cel mai bine vandut joc din lume, dupa Tetris.

Foto: Vox.com

Dar asta se intampla in urma cu 20 de ani. Jucatorii au crescut si au inceput sa faca lucruri de adult. Totusi, scrie Vox, Nintendo a stiut ca oamenii vor in continuare sa antreneze pokemoni. Chiar daca cei care au acum 30 de ani nu sunt neaparat targetul principal al jocului, Nintendo stie ca ei raman atasati de jocurile din copilarie.

Apoi, Nintendo a inteles ca cea mai mare provocare cu care se confrunta gaming-ul mobil a fost lansarea de smartphone-uri. Vanzarile de dispozitive portabile Nintendo, cum ar fi Game Boy si Nintendo DS, au scazut in ultimul deceniu, deoarece smartphone-urile au devenit dispozitivele noastre portabile pentru jocuri.

Daca voiai sa mai joci cea mai noua versiune a Pokemon, trebuia sa-ti cumperi un dispozitiv secundar. Faimosul joc a pierdut fani inraiti, pentru ca nu toti erau dispusi sa scoata din buzunar sute de dolari pentru a juca un singur joc.

Odata lansat pe mobil, insa, Pokemon Go s-a viralizat. In Statele Unite, la doua zile dupa lansare, jocul era deja instalat pe mai mult de 5% din dispozitivele cu sistemul de operare Android, depasind Tinder, platforma care este prezenta pe numai 2% din terminalele cu Android ale americanilor. Ba chiar si Marina americana a fost cuprinsa de febra Pokemon.

De fapt, jocul asa a fost conceput inca de la prima sa varianta, sa fie viral. Daca in urma cu 20 de ani, gaseai oua daca vorbeai cu prietenii, acum Nintendo merge mai departe si te face sa interactionezi si mai mult cu lumea inconjuratoare.

Foto: Vox.com

Cum functioneaza, totusi, jocul?

Pokemon Go ii pune pe jucatori sa se plimbe pe strazi reale in cautare de pokemoni. Cu ajutorul unui modul de realitate augmentata, jucatorii vad pokemonii din joc in viata reala prin intermediul camerei.

In toata lumea, numeroase constructii sau locuri publice au fost marcate drept campuri in care pot fi gasiti pokemonii, iar apoi antrenati si plasati in lupta cu cei ai altor utilizatori.

Aplicatia - care este accesibila atat de pe Android, cat si de pe iOS - functioneaza pe acelasi principiu ca jocurile lansate la inceput, doar ca Pokemon GO ii atribuie un rol in lumea reala utilizatorului si il ghideaza prin imprejurimi.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#joc Pokemon go popular, #joc Pokemon aplicatie , #aplicatii