Retargeting.ro creste vanzarile magazinelor online cu 50% in mai putin de sase luni

Vineri, 08 August 2014, ora 16:40
3361 citiri
Retargeting.ro creste vanzarile magazinelor online cu 50% in mai putin de sase luni
Foto: Retargeting.ro

Retargeting.ro, solutia romaneasca de personalizare a comunicarii cu vizitatorii afacerilor de e-commerce, a generat clientilor actuali vanzari medii lunare in crestere cu cel putin 50 procente, pe un interval de timp de 6 luni.

Cele 10 magazine care au fost incluse in perioada beta au realizat incasari suplimentare de 40.000 lei din prima luna si pana la 212.000 lei dupa sase luni, conform datelor din perioada ianuarie-iunie 2014, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Solutia Retargeting.ro imbina personalizarea mesajelor afisate in site, a neweletterelor, segmentarea bazei de date, A/B testing, cu un sistem de recomandari individualizat pentru fiecare vizitator, in functie de istoricul sau de navigare.

"De exemplu, daca un vizitator a cautat si si-a achizitionat anterior o consola de jocuri video, atunci solutia Retargeting.ro ii va sugera un controller sau un alt device in completarea achizitiei initiale. Experienta de cumparare a clientului se imbunatateste, iar vanzarile cresc, pana la dublare", sustine Rares Banescu, fondator Retargeting.ro.

Prin colectarea de informatii despre fiecare vizitator in parte, magazinul online comunica individualizat prin Retargeting.ro cu fiecare vizitator al sau. Astfel, clientul respectivului magazin online are parte de o experienta de cumparaturi personalizata integral, lucru care il ajuta sa-si concretizeze intentia de cumparare.

Implicit, aceasta duce la cresterea vanzarilor magazinului online in cauza si la un grad superior de satisfactie resimtit de clientii sai.

"Ratele de conversie din site cresc semnificativ inca din prima luna de folosire a serviciului. Retargeting optimizeaza intre 5 si 10% din traficul unui site in fiecare luna de folosire, trafic pe care converteste peste 10% inca din prima luna.

In felul acesta, daca in mod normal un magazin online isi creste rata de conversie cu 15-20% intr-un an si o considera un succes, prin integrarea Retargeting.ro, o afacere de e-commerce reuseste sa creasca rata de conversie cu pana la 30-60% in doar cateva luni, deci realizeaza in jumatate de an cat altii in 2-3 ani", spune Mugur Frunzetti, actionar Retargeting.ro.

Studiu de caz GLITTIO.ro

Magazinul online Glittio.ro foloseste solutia Retargeting.ro din decembrie 2013.

Pentru Retargeting.ro, Glittio.ro intra in categoria clientilor medii. Pretul platit de Glittio pentru solutia Retargeting.ro sub forma de abonament lunar nu depaseste 400 de euro.

Scopul colaborarii:

  • comunicarea personalizata cu utilizatorii in functie de actiunile lor din site

  • trimiterea de mailuri personalizate, tranzactionale

  • cresterea ratei de deschidere a mailurilor trimise

  • cresterea ratei de click la mailurile trimise

  • cresterea valorii comenzii medie

  • cresterea bazei de date de abonati la newsletter

Indicatori relevanti in perioada ianuarie - iunie 2014:

  • volum vanzari:

Vanzarile magazinului au crescut cu 45% prin folosirea Retargeting.ro, in principal prin cresterea valorii medii a comenzii si prin recuperarea cosurilor abandonate.

Valoarea comenzii medii a inregistrat o crestere cu 12%. Rata initiala de abandon a cosului de 74% a scazut prin folosirea Retargeting.ro pana la 59%, deci cu peste un sfert.

  • rata de deschidere a mailurilor:

Initial: 19%. Dupa folosirea Retargeting.ro, a ajuns la 53% pe abonat unic, 78% total. Practic, unul din 2 mailuri sunt deschise dupa implementarea solutiei Retargeting.

  • rata de click in mail:

Initial 24%. Dupa folosirea Retargeting.ro, a ajuns la 44% pe abonat unic, 52% total. Practic, se apasa pe link la unul din doua mailuri deschise.

  • baza de date:

In ceea ce priveste cresterea bazei de date, au fost acumulate adrese noi de email, prin mesajele de abonare dinamica, baza de date crescand cu 40% in doar 2 luni.

  • experienta clientilor si branding:

Cresterea increderii vizitatorilor in produse si in brandul Glittio, folosind mailuri personalizate de FAQ si mesaje de asistenta la vanzari live on site, a dus la sporirea cautarilor pe brand cu pana la 30%

Glittio.ro este magazinul online de fashion adresat intregii familii. Aici ai parte de o experienta de happy shopping online, gasind numai produse de calitate si la preturi foarte accesibile.

Fiecare client este tratat cu multa atentie si dedicatie, iar feedback-ul primit din partea clientilor certifica acest lucru.

Glittio.ro este un magazin online cu sediul in Cluj Napoca, lansat in 2011, care se adreseaza momentan pietei din Romania, dar cu planuri de extindere in alte tari. Glittio oferta o varietate de branduri internationale, unele dintre ele oferite in exclusivitate in Romania, prin intermediul www.glittio.ro.

Toate produsele sunt importate din UE, direct de la producatori. Vrem sa devenim partenerul preferat de cumparaturi si sa ne consiliem clientii, astfel incat cumparaturile la Glittio sa fie o experienta pe deplin fericita!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#Retargeting serviciu online, #Retargeting magazin online, #Retargeting vanzari online, #Retargeting studiu caz, #Glittio Retargeting vanzari , #aplicatii