Taxibeet, aplicatia smartphone care poate revolutiona piata de taxi din Romania - Interviu

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 07:14
3535 citiri
Taxibeet, aplicatia smartphone care poate revolutiona piata de taxi din Romania - Interviu

Taxibeet este o aplicatie smartphone complet noua pe piata din Romania, care ajuta utilizatorii sa localizeze taxiurile disponibile aproape de ei si sa cheme soferii la alegerea lor, pe baza unui numar de criterii (inclusiv evaluarea soferului de taxi facuta de alti calatori, rata de raspuns a soferului, producatorul si modelul masinii, fotografia soferului si alte servicii suplimentare daca exista), fara nici un cost suplimentar pentru pasager.

Scopul dezvoltatorilor Taxibeet este sa revolutioneze, sa transforme si sa redefineasca industria taximetriei. Cum va reusi aplicatia acest lucru, ne explica Angel Raducan, Country Manager Taxibeet.

Ce este Taxibeet?

Taxibeet este o aplicatie pentru smartphone dedicata pasagerilor si soferilor de taxi. Ceea ce face aplicatia, in primul rand, este sa faciliteze o legatura directa intre pasager si soferul de taxi fara niciun fel de intermediar, fara dispecerat si, extrem de important, fara costuri suplimentare.

Aplicatia permite utlizatorilor sa-si aleaga exact soferul de care au nevoie, dar si dotarile masinii si serviciile.

Prin ce se remarca Taxibeet fata de celelalte aplicatii de pe piata?

Aplicatia noastra este dedicata tuturor soferilor de taxi din Bucuresti, nu conteaza firma la care activeaza. Singura conditie este, bineinteles, ca soferul sa aiba licenta de taximetrist.

Un alt aspect este ca pasagerul care foloseste Taxibeet, in momentul in care isi cauta un taxi, nu este interesat in mod special de compania la care apeleaza, ci este interesat de soferul care il transporta, de recomandarile acestuia si serviciile si dotarile masinii.

In aplicatia Taxibeet clientul de taxi poate vedea fotografia soferului, toate celelalte detalii legate de acesta si, cel mai important, evaluarile celorlalti pasageri pe baza serviciilor soferului.

Cum se face aceasta evaluare?

In momentul in care un pasager termina o cursa, el poate evalua soferul chiar prin intermediul aplicatiei, acordandu-i acestuia un calificativ, de la unu la cinci. Toti ceilalti clienti pot vedea ulterior aceste evaluari chiar in interfata aplicatiei.

Este o functie unica pe care o oferim pasagerilor si care pune accent pe siguranta lor.

De unde a pornit ideea acestui tip de aplicatie?

Aplicatia se bazeaza pe o idee a companiei-mama din Grecia, care este sustinuta de un fond de investiti din Londra. Fondatorul companiei a avut aceasta idee. Intr-o seara cand iesea dintr-un restaurant a incercat sa gaseasca un taxi si dupa incercari si apeluri repetate pur si simplu s-a gandit: de ce nu am face noi un serviciu care sa rezolve aceasta problema?

Impreuna cu un prieten programator conceptul a fost pus pe hartie si au decis asupra functiilor principale pe care o aplicatie dedicata smartphone-urilor ar trebui sa le includa pentru a fi cu adevarat utila si relevanta pe piata.

Evident, aplicatia a devenit din ce in ce mai complexa, fara sa isi piarda, insa, usurinta in utilizare. Cea mai recenta facilitate adaugata in Taxibeet este posibilitatea postarii calatoriei pe retelele sociale.

Taxibeet functioneaza deja pe cateva piete din lume. Care sunt acestea si de ce ati ales extinderea in Romania?

In acest moment, Taxibeet este perfect functionala in Atena, in Brazilia - Rio, iar Romania este a treia piata, respectiv Bucurestiul. Dar urmeaza si alte lansari. Chiar saptamana viitoare vom prezenta aplicatia la Paris. Apoi o vom lansa in Oslo.

Pentru toate aceste orase in care urmeaza sa lansam, dezvoltarea si optimizarea pentru regiunile respective sunt deja demarate de echipele noastre. Mai mult, vor urma lansari in Sao Paolo, Sofia, Budapesta, Varsovia, Viena.

Pe cati utilizatori mizati in primul an de la lansarea locala?

Va pot da cifrele pentru Atena, care este o regiune in care aplicatia a ajuns la maturitate ca si grad de adoptare. Dupa un an si jumatate de functionare, exista deja 60.000 de utilizatori (pasageri - n.red.) si aproximativ 2.000 de taximetristi care folosesc activ aplicatia.

Ca numar de curse inregistrate prin sistemul Taxibeet putem vorbi despre o mie, o mie cinci sute pe zi.

Am vazut avantajele pe care le ofera Taxibeet utilizatorilor de smartphone-uri. De ce ati ales ca aplicatia sa fie disponibila gratuit?

Conceptul pe care am mers noi este foarte simplu. Taxibeet este si va ramane gratuita pentru utilizatori si as mai preciza aici ca aplicatia este identica pentru toate tarile in care functioneaza si va functiona.

Este un model unitar care are ca idee principala ca un client de taxi sa-si gaseasca o masina repede, avand posibilitatea in acelasi timp sa aleaga soferul.

Toate acestea fara niciun fel de costuri pentru utilizator.

Evident exista si avantaje pentru taximetristi. Care sunt acestea?

Majoritatea soferilor de taxi, in decursul unei zile de opt ore de munca, au foarte multi timpi morti, iar aplicatia Taxibeet nu face altceva decat sa le aduca noi clienti.

Drept urmare, soferii de taxi care vor sa aiba mai multi clienti nu trebuie decat sa instaleze aplicatia. Un alt avantaj pentru taximetristi este ca pot evita comezile false. In momentul in care soferul primeste comanda sau o anulare de c0omanda, poate suna direct clientul pentru a verifica informatia.

Nu in ultimul rand, in aplicatia pentru soferi exista o pagina care se numeste Hotmap si care ii arata ce zone au fost cele mai solicitate prin intermediul Taxibeet. Soferii interesati de Taxibeet pot folosi aplicatia gratuit pana la sfarsitul lunii octombrie.

Unde functioneaza aplicatia in Romania?

Momentan, am lansat aplicatia in Bucuresti, unde am realizat si o serie de studii. In viitor probabil ne vom extinde si in alte orase mari, precum Constanta, Timisoara, Brasov si nu numai.

Aveti in vedere si extinderea aplicatiei pe alte platforme mobile, pe Windows

Phone 8 sau Blackberry?

Taxibeet functioneaza acum pe Android si este disponibila prin magazinul Google Play. Posesorii de iPhone si iPad vor beneficia si ei de aplicatie in doua saptamani, dupa ce sunt indeplinite formalitatile impuse de Apple in legatura cu aplicatiile din AppStore. In viitor vom dezvolta aplicatia Taxibeet si pentru Windows Phone si Blackberry.

Radu Eftimie

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#aplicatie taxi smartphone, #taxibeet aplicatie, #taxibeet informatii taxi , #aplicatii