Totul despre noua aplicatie Taxify si de ce ar fi mai buna ca Uber

Joi, 18 August 2016, ora 08:35
41990 citiri
Totul despre noua aplicatie Taxify si de ce ar fi mai buna ca Uber
Foto: Taxify

Aplicatia Taxify s-a lansat recent si in Romania, pentru moment doar in Bucuresti, iar dezvoltatorii sai spun ca aceasta va fi un concurent aprig pentru celebrul serviciu de ride-sharing Uber.

Taxify este un start-up din Estonia, care a luat nastere in 2012, iar de atunci s-a extins in Europa si in Africa. Saptamana aceasta s-a lansat si in Bucuresti, iar Ziare.com a vrut sa afle cu ce este diferit fata de Uber si ce are de gand in tara noastra.

Am luat legatura cu PR-ul Taxify, Uca Iancu, care ne-a explicat ca, la nivel international, aplicatia - disponibila pentru telefoane cu sisteme iOS sau Android - inseamna ceva mai mult decat un serviciu de ride-sharing, cum este Uber. Mai exact, combina masinile personale cu companiile de taxi. Un fel de mix intre Uber si aplicatia Clever Taxi, sa spunem.

"Aplicatia la baza este o combinatie intre ride-sharing, cum face Uber, si companii de taxi autorizate, adica le imbina pe cele doua. Dar in Romania, pentru moment, aplicatia va functiona doar cu soferi individuali si cu masini private, pe modelul Uber. In timp, vom lua in aplicatie si companii de taxi autorizate", a declarat Iancu.

Diferente intre Taxify si Uber

Ea a explicat si care sunt diferentele intre Taxify si Uber. In primul rand, la Taxify tarifele nu se modifica niciodata, spre deosebire de Uber, care practica tarife dinamice (adica preturile cresc in functie de cerere sau alte criterii).

"Diferenta majora intre Uber si Taxify - ca altfel e cam acelasi lucru pana la urma - este partea aceasta de surge pricing (tarife dinamice - n.red). La Uber se modifica pretul si in functie de distanta la care se afla masina cand se face comanda, insa la Taxify nu exista asa ceva.

Pretul este standard, la fel ca la Uber, de 1,45 lei pe kilometru si 0,26 lei pe minut (la stationare), iar aplicatia face algoritmul dintre cele doua. Pretul nu se modifica in nicio circumstanta, iar plata se face direct in aplicatie, prin inregistrarea unui card de credit sau debit", a aratat Iancu.

Ea a precizat ca tariful fix nu creste nici in anumite zile foarte aglomerate, cum ar fi, de exemplu, de Revelion.

Amintim ca mai multi clienti ai Uber s-au plans ca au achitat tarife exagerat de mari pentru cursele din noaptea de Anul Nou. Din cauza cererii foarte mari, multi bucuresteni au platit si de sapte ori pretul pe kilometru fata de tariful de baza.

Un client nemultumit a scris pe pagina sa de Facebook ca a platit aproape 200 de lei pentru o cursa de 11 kilometri cu un Renault Symbol.

"Aceeasi cursa la taximetristii mercenari care ies in noaptea de Revelion ar fi costat max. 70 RON, la 'mica intelegere', de care am vrut insa sa ne lipsim", spunea acesta.

Soferi mai bine platiti

In al doilea rand, cei de la Taxify sustin ca soferii lor sunt mai bine platiti decat cei ai Uber.

"Inca o diferenta majora intre Taxify si Uber sau alte aplicatii este faptul ca se trateaza atat soferii, cat si clientii in mod egal. Comisioanele pe care soferii trebuie sa le acorde Taxify sunt mult mai mici - aproape la jumatate - decat la Uber, adica acestia castiga mai multi bani", a precizat Uca Iancu, adaugand ca toti soferii Taxify sunt atent verificati, iar aplicatia prezinta detalii despre fiecare masina si sofer in parte.

Taxify doreste sa se extinda si in alte orase din Romania. In prezent, aplicatia se poate folosi oriunde este prezenta in lume. "Daca cineva o descarca in Bucuresti si se duce in Stockholm, de exemplu, aplicatia este disponibila si se plateste la tariful din locul respectiv", a mentionat aceasta.

Oferte si coduri promotionale

Precum Uber, si Taxify ofera clientilor coduri promotionale. Uber, de exemplu, ofera o cursa gratis, in limita a 40 de lei, fiecarui client nou-venit, pe baza unui cod.

Taxify a venit la lansare cu doua coduri promotionale. Astfel, dupa ce iti creezi cont in aplicatie, introduci codul "BUCURESTI" si beneficiezi de o cursa gratuita in limita a 20 de lei, oferta fiind valabila pe o perioada nedeterminata.

De asemenea, Taxify are si o a doua ofera speciala pentru finalul de vara. Trebuie sa introduci in aplicatie codul "30AUGUST" si ai prima cursa gratuita in limita a 30 de lei, in perioada 17 august-1 septembrie.

"Dupa prima cursa vei primi un cod personal pe care il poti da mai departe prietenilor, iar la fiecare noua inregistrare in aplicatie primesti inca 20 de lei (dupa ce prietenii tai au facut si ei prima cursa gratuita prin Taxify) ", se arata in anuntul de lansare a aplicatiei.

Ideile inedite ale Uber

Insa pe langa curse gratuite pentru noii clienti, Uber a venit de-a lungul timpului cu tot felul de oferte inedite. De exemplu, pe 15 iulie, intre orele 11:00 si 15:00, bucurestenii au putut comanda inghetata cu Uber Ice Cream. Pentru suma de 10 lei, soferul Uber a venit la usa clientilor cu trei inghetate si alte surprize.

De asemenea, o idee iesita din comun a Uber a fost campania prin care clientii au avut oportunitate de a admira o lama, chiar de 1 aprilie, cand multi bucuresteni au crezut ca este vorba de o pacaleala.

Pe langa oferte de curse la pret redus in unele weekenduri, aplicatia a avut o editie speciala, UberJet, pe 18 iunie, cand utilizatorii au putut merge la mare cu un avion de mici dimensiuni, pretul cursei fiind de 500 de lei dus-intors.

Cum ajungem la mare: De la avionul privat Uber, pana la trenul cu bilet de doar 14 lei

Uber a castigat multa popularitate in Capitala, pentru ca numerosi bucuresteni o vad ca pe o alternativa mult mai buna la taximetristi, care uneori au un comportament neadecvat sau cer mai multi bani ca sa te duca la o anumita destinatie. Ramane de vazut daca si Taxify se va bucura de aceeasi popularitae in randul bucurestenilor.

Forbes: De ce s-a integrat perfect Uber in Romania, unde are un succes nebun

Ce spune Uber despre Taxify

Ziare.com i-a contactat si pe reprezentantii Uber, pe care i-a intrebat daca vad in Taxify un real concurent si daca intentioneaza sa isi schimbe strategia dupa lansarea noii aplicatii. Acestia nu discuta despre calitatea altor servicii, dar recunosc ca, atunci "cand sunt mai multe optiuni, consumatorii au doar de castigat".

"Nu discutam comparativ despre calitatea sau experienta oferite de un alt serviciu. Utilizatorii sunt cei care trebuie sa isi spuna cuvantul. Ce putem spune este ca, atunci cand sunt mai multe optiuni, consumatorii au doar de castigat. E ceva in care credem cu tarie, aici, la Uber.

Vrem sa facem mobilitatea urbana la fel de accesibila ca apa curenta. E ceva la care lucram constant si pentru care ne adaptam in permanenta strategia la contextul local", au declarat oficialii Uber Romania pentru Ziare.com.

România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
Comisia Europeană a decis miercuri, 24 aprilie, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, precum şi a unor avize motivate...
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
#aplicatie Taxify, #Taxify Uber, #diferente Taxify Uber, #tarife Taxify Uber , #aplicatii