Vrei sa citesti un roman in 90 de minute? Iata cum e posibil (Video)

Sambata, 08 Martie 2014, ora 20:42
3877 citiri
Vrei sa citesti un roman in 90 de minute? Iata cum e posibil (Video)
Foto: New York Daily News

O noua aplicatie ne va permite sa citim un roman in 90 de minute, prin parcurgarea a 1.000 de cuvinte pe minut, fara sa miscam ochii.

Acesta este viitorul lecturii, iar aplicatia va fi disponibila si pe telefoanele mobile in curand, anunta New York Daily News.

Noua tehnologie a fost lansata de Spritz, un start-up din Boston. Aplicatia a fost conceputa pentru a-l ajuta pe cititorul mediu sa parcurga un text cu o viteza foarte mare.

"Este un concept foarte simplu", spune Frank Waldman, directorul Spritz. "Pozitionam fiecare cuvant pe un ecran pe care ochiul tau poate recunoaste cuvantul fara sa se miste. Fiecare cuvant are ceea ce se numeste un punct de recunoastere, locul in care ochiul tau priveste pentru a recunoaste un cuvant".

Daca ochiul este fixat numai asupra acelui punct, utilizatorii pot trece prin cuvinte clipind succesiv in fata unui ecran, in loc sa scaneze un rand de-a latul unei pagini.

"Poti citi fara sa iti misti ochii", a spus Frank Waldman.

Reprezentantii Spritz spun ca oamenii petrec numai 20% din timp cu procesul citirii cuvintelor in sine, restul fiind doar miscarea ochilor de-a latul paginilor sau ecranului.

Cu noua aplicatie se pot citi 1.000 de cuvinte pe minut, ceea ce inseamna ca prima carte din seria "Harry Potter" va putea fi citita intr-o ora si 15 minute.

Aplicatia va fi disponibila in primavara acestui an pe telefoanele Samsung Galaxy S5 si Gear 2, iar compania lucreaza si cu alti producatori de smartphone-uri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#aplicatie citit rapid, #aplicatie lectura rapida, #aplicatie citit smartphone, #aplicatie citit carti, #lectura rapida smartphone , #aplicatii