Vrei sa transmiti o stire si sa primesti bani pentru asta? Iata ce trebuie sa faci Interviu

Duminica, 04 Decembrie 2016, ora 22:32
14002 citiri
Vrei sa transmiti o stire si sa primesti bani pentru asta? Iata ce trebuie sa faci Interviu
Foto: IndieFrame

Doi tineri antreprenori din Danemarca au ales Romania pentru a lansa aplicatia mobila IndiFrame, prin care oricine are un smartphone poate sa devina reporter si poate castiga bani din asta.

Trebuie doar sa ai instalata aplicatia prin care poti trimite institutiilor media imagini (foto sau video) insotite de o descriere sumara a evenimentului si cat vrei pentru stirea ta, pornind de la minimum un dolar.

Organele de presa interesate de imaginile tale le vor putea cumpara, iar dezvoltatorii se gandesc ca in viitor sa se poata organiza adevarate licitatii pentru aceste informatii introduse in platforma online.

Danezii Cecilia Valsted si Lars Brask explica intr-un interviu acordat Ziare.com de ce au ales Romania pentru acest experiment, dar si ce vor sa faca in continuare.

De ce ati ales Romania si nu o alta tara pentru lansarea acestei aplicatii?

Motivul pentru care ne concentram pe Romania este unul simplu. Este o tara in care oamenii sunt profund implicati in politica, urmatoarele alegeri generale avand loc pe 11 decembrie.

Acesta este un moment in care combaterea propagandei este esentiala. Am vazut evolutiile recente din SUA. Incurajam romanii sa isi impartaseasca punctul de vedere asupra acestor evenimente extrem de importante.

Ne vom extinde si in alte tari, dar pentru moment, Romania a fost alegerea cea mai relevanta.

Care este scopul acestei aplicatii?

Vrem sa-i transformam pe toti cei 2,5 miliarde (de oameni care au smarphone, la nivel global - n.red.) in reporteri. Dorim sa avem mai multe perspective asupra aceleiasi stiri - dorim transparenta si ca banii sa se intoarca la cei care au gasit povestea. Asa ca IndieFrame este pentru toti cei care au un smartphone, dar la inceput vom targeta mediile educationale, cu accent pe jurnalism, politica, societate si mass-media.

De asemenea, ne adresam jurnalistilor independenti, pentru ca ei stiu deja cum sa faca un reportaj pe care sa le vanda presei. Cu IndieFrame va fi mai usor sa vinzi catre mai multe publicatii in acelasi timp.

Cum ne-a spus un reporter respectat din Danemarca: "IndiFrame este agentul meu de vanzari personal". Speram ca IndiFrame sa aduca mai multe puncte de vedere aceleaiasi povesti si sa ofere o imagine reala.

Cum functioneaza exact aplicatia? Care sunt pasii care trebuie facuti pentru ca o informatie sa ajunga o stire?

Este destul de usor. Descarci aplicatia din Google Play/App Store. Pornesti aplicatia, faci poza sau filmulet, alegi domeniul (sport, natura, politica, incendiu), scrii pe scurt despre ce este vorba, setezi un pret (minim un dolar) si apoi publici.

Apoi, presa profesionista intra pe indieframe.com sa cumpere fotografia/clipul direct. Utilizatorul poate fi, de asemenea, vizibil pe o harta cu nume real sau cu pseudonim, iar reprezentantii presei pot intra pe harta si sa vada daca acesta a ajuns intr-o anumita anumita zona (zona in care s-a produs evenimentul care are legatura cu ceea ce au urcat in aplicatie - n.red.) in cazul in care au nevoie de mai multe detalii.

Cat a costat realizarea aplicatiei si de unde ati avut fonduri?

Investitia totala este de 350.000 de euro si banii provin dintr-un fond de capital sustinut de guvernul danez.

Nu va temeti ca vor fi trimise si multe materiale false? Cum le verificati pentru a fi siguri ca sunt reale?

Tocmai am lansat versiunea beta si va fi dezvoltat si un proces de filtrare si scanare a continutului. Prin utilizarea unor caracteristici tehnologice, precum recunoasterea fetei traducere vorbire-text, meta-tagging automat, si date despre locatie, IndiFrame devine o masinarie care filtreaza si distribuie continutul corect la canalele de stiri relevante.

De exemplu, un discurs al lui Obama din Congres merge catre CNN. Iar daca Obama participa la Super Bowl, atat CNN cat si EuroSport vor primi continut live-feed de la IndiFrame.

Faptul ca toata lumea poate incarca fotografii de la un eveniment ajuta, de asemenea, sa valideze o poveste. Daca exista numai una, ar putea fi falsa, dar atunci poti cere unui alt utilizator care apare pe harta ca fiind aproape de eveniment sa iti spuna daca acel lucru s-a intamplat de fapt.

Exista vreun sistem de notare a utilizatorilor sau a calitatii materialelor, pentru ca utilizatorii sa stie care sunt membrii de incredere?

Da, exista posibilitatea ca reporterii sa fie evaluati si in curand vom crea profiluri separate pentru cumparatori, astfel incat reporterii sa-i poata evalua. Sunt exact aceleasi principii ca la Uber si Airbnb.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#aplicatie reporteri, #danezi aplicatie reporteri Romania , #aplicatii