Europol, despre WannaCry: Guvernele si companiile europene au evitat un nou haos. Este un succes

Luni, 15 Mai 2017, ora 13:20
3433 citiri
Europol, despre WannaCry: Guvernele si companiile europene au evitat un nou haos. Este un succes
Foto: Twitter/Jan Op Gen Oorth

Europol a anuntat, luni dimineata, ca guvernele si companiile europene par sa fi evitat noi probleme cauzate de atacul cibernetic global, care a vizat in weekend peste 150 de tari, fiind afectate cel putin 200.000 de calculatoare.

Anterior, reprezentantii agentiei europene si-au exprimat ingrijorarea ca numarul victimelor ar putea sa creasca dupa ce oamenii se intorc luni la munca si isi descopera calculatoarele virusate de WanaCrypt0r, relateaza AFP.

"Numarul victimelor nu pare ca a crescut si situatia pare pana in acest moment stabila in Europa. Este un succes", a declarat purtatorul de cuvant al Europol, Jan Op Gen Oorth (foto).

De asemenea, acesta a precizat ca cei responsabili au instalat update-urile necesare pentru a opri raspandirea virusului WanaCrypt0r.

WannaCry: Dupa atacul cibernetic, Microsoft isi schimba politica si ofera gratuit solutii de securitate

Europol a precizat ca peste 200.000 de calculatoare din intreaga lume au fost afectate in urma unui "atac fara precedent", dar numarul ar putea sa fie unul mai mare potrivit unor companii tech din China.

Acest atac cibernetic a inceput, vineri, si a vizat la intamplare atat banci, spitale, companii private, cat si agentii guvernamentale. De asemenea, impactul s-a dovedit cel mai puternic in tarile europene si a paralizat calculatoarele sistemului sanitar din Marea Britanie.

WannaCry este cel mai amplu atac cibernetic din istorie. Acest ransomware a profitat de o bresa de securitate din Windows.

Ministrul Comunicatiilor nu stie cine a fost afectat in Romania de atacul cibernetic, dar are un sfat pentru noi: Aceste lucruri trebuie facute acum!

Nici pana in acest moment nu se stie cine a fost in spatele atacului cibernetic mondial. Se stie insa ca hackerii au reusit sa stranga circa 20.000 de dolari in bitcoini, bani care nu au fost pana acum ridicati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Jan Op Gen Oorth atac cibernetic, #Europol efecte atac cibernetic, #luni efecte atac cibernetic, #victime atac cibernetic, #Europa atac cibernetic , #atac cibernetic