Un nou varf al amenintarilor informatice care exploateaza subiectul pandemiei. Zilele lucratoare, momentul preferat al atacatorilor (Infografice)

Comunicat de presa
Luni, 04 Mai 2020, ora 10:17
15692 citiri
Un nou varf al amenintarilor informatice care exploateaza subiectul pandemiei. Zilele lucratoare, momentul preferat al atacatorilor (Infografice)
Foto: Pixabay

Numarul amenintarilor informatice care exploateaza subiectul pandemiei cu noul coronavirus a urcat constant in luna aprilie, pe masura ce tot mai multe tari au fost afectate de SARS-CoV-2.

Datele interne ale Bitdefender arata ca atacurile legate de boala COVID-19 sunt la ordinea zilei, cu un plus de activitate de luni pana vineri, cand mai multe dispozitive sunt active, si o usoara domolire in weekenduri.

Cresterea din luna aprilie a dus numarul de atacuri pe tema noului coronavirus la o medie de circa 4.000 pe zi, fata de cateva sute zilnic in prima jumatate a lunii martie. Valorile cele mai ridicate au fost inregistrate in 18 si 19 martie, precum si in 14, 16 si 17 aprilie, zile in care s-au inregistrat cifre de pana la trei ori fata de o zi obisnuita.

Cele mai vizate tari sunt cele europene, Statele Unite ale Americii, Africa de Sud si Australia, ceea ce arata o legatura direct proportionala intre numarul de infectarilor pe plan medical si cel al infectarii cu amenintari informatice, pe fondul interesului crescut al oamenilor pentru acest subiect.

Romania se afla intre tintele preferate din Europa ale atacatorilor in luna aprilie.

aprilie 2020 - Evolutia in Europa a atacurilor pe tema noului coronavirus

Temele pe care atacatorii mizeaza cel mai adesea pentru a face cat mai multe victime sunt vaccinurile pentru prevenirea infectarii cu noul coronavirus si terapiile care promit vindecari miraculoase, trimise mai ales prin e-mail-uri care contin linkuri, aplicatii sau documente atasate infectate.

Toate mesajele mizeaza pe frica si dezinformare pentru a pacali utilizatorii sa cada in capcana accesarii acestora.

Specialistii in securitate informatica de la Bitdefender estimeaza ca numarul atacurilor de acest fel va evolua intr-un ritm similar cu cel al ratei infectarii populatiei cu SARS-CoV-2.

"Daca sa ramai in siguranta in viata reala inseamna sa pastrezi distanta sociala, aceeasi regula se aplica si in viata digitala: nu credeti tot ce cititi pe internet, verificati toate informatiile apeland la surse oficiale, instalati mereu o solutie de securitate si nu deschideti fisiere atasate sau linkuri venite de la necunoscuti", spune Liviu Arsene, specialist in securitate informatica la Bitdefender.

In randul companiilor, industriile lovite cel mai adesea de astfel de amenintari sunt comertul, transporturile, productia, IT-ul si turismul.

martie-aprilie 2020 - Evolutia pe zile a atacurilor pe tema noului coronavirus la nivel global

Despre Bitdefender

Bitdefender este o companie de securitate informatica cu activitate la nivel global, care furnizeaza solutii revolutionare de protectie impotriva amenintarilor complexe catre 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de tari.

Inca din anul 2001, Bitdefender a dezvoltat tehnologii recunoscute la nivel international destinate securitatii pentru familii si corporatii si a devenit un furnizor de incredere pentru protectia terminalelor si infrastructurilor companiilor.

Astazi, tehnologiile Bitdefender sunt prezente in 38% dintre solutiile de securitate de pe piata. Mai multe detalii sunt disponibile pe https://www.bitdefender.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#amentintari informatice pandemie , #atac cibernetic