Emiratele Arabe Unite vor sa interzica telefoanele BlackBerry

Luni, 26 Iulie 2010, ora 20:16
2709 citiri
Emiratele Arabe Unite vor sa interzica telefoanele BlackBerry
Foto: dailytechmag.com

Emiratele Arabe Unite au anuntat ca vor monitoriza sau chiar vor interzice telefoanele BlackBerry deoarece reprezinta o amenintare la adresa securitatii nationale.

Autoritatile din domeniul telecomunicatiilor au afirmat ca BlackBerry functioneaza in afara jurisdictiei Emiratelor Arabe Unite si stocheaza datele in alte tari, lucru care poate avea repercusiuni sociale, judiciare si chiar asupra securitatii nationale, transmite BBC.

Criticii au catalogat o eventuala decizia in acest sens ca fiind represiva. Reprezentantii organizatiei Reporteri fara frontiere au afirmat ca Emiratele Arabe Unite sunt un lider al tehnologiei in lumea araba, dar au legi represive si tendinta de a supraveghea totul.

Ei au atras atentia asupra unui plan al ministrului de Interne de a controla identitatea oricarei persoane care foloseste Internetul in locuri publice. De asemenea, multe telefoane mobile sunt deja monitorizate.

Research in Motion - producatorul telefoanelor BlackBerry - foloseste, insa, retele care le da batai de cap autoritatilor insarcinate cu monitorizarea comunicatiilor. "Ca multe alte tari, lucram de mai mult timp pentru a rezolva aceste probleme critice cu scopul de a gasi o solutie care sa functioneze in cadrul legislativ al EAU", se arata intr-un comunicat.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#BlackBerry Emiratele Arabe Unite, #BlackBerry amenintare securitate nationala, #BlackBerry interzise , #blackberry