Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Scandalul interceptarilor NSA: Blackberry o apara de spioni pe Angela Merkel

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 09:17
3704 citiri
Scandalul interceptarilor NSA: Blackberry o apara de spioni pe Angela Merkel

Canadienii de la Blackberry par a fi ajutati de scandalul in care Agentia Americana de Securitate NSA este acuzata ca a interceptat convorbirile telefonice ale mai multor oficiali germani, inclusiv ale cancelarului german Angela Merkel.

Compania este pe punctul de a cumpara Secusmart GmbH, o companie germana de securitate, care a pus la punct o solutie de criptare a datelor, care pana in acest moment pare eficienta in fata metodelor folosite de agentii de spionaj din intreaga lumea, potrivit Montreal Gazette.

Blackberry a anuntat printr-un comunicat de presa ca intentioneaza sa achizitioneze compania germana, insa valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Ministerul de Interne al Germaniei, prin vocea purtatorului de cuvant, a mentionat ca va cumpara mii de smartphone-uri Blackberry, dotate cu sistem de securitate SecuSuite dezvoltat de Secusmart.

Scandalul spionajului: Se strica relatiile Germania-SUA? Merkel vrea urgent explicatii

Pana in prezent, Ministerul german de Interne a cumparat 3.000 de smartphone-uri dotate cu acest sistem de criptare a datelor, relateaza Financial Post, precizand ca urmeaza a fi cumparate alte 17.000 de telefoane.

Acestea vor fi folosite de demnitarii germani, inclusiv de Angela Merkel.

Statele Unite sunt acuzate ca au interceptat numeroase convorbiri ale liderilor europeni si nu numai, informatiile iesind la iveala dupa ce fostul consultant al NSA, Edward Snowden, a facut publice mai multe documente secrete. Acestea aratau ca Statele Unite au pus la cale un sistem amplu de spionaj electronic, care opera chiar din cladirile diplomatice din intreaga lume. Printre oficialii interceptati se afla si Angela Merkel.

D.R.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Merkel interceptata blackberry securitate, #telefoane securizate guvern german, #scandal spionaj Germania , #blackberry