Cele mai mari greseli pe care le fac bloggerii incepatori

Duminica, 16 Iunie 2013, ora 19:27
5298 citiri
Cele mai mari greseli pe care le fac bloggerii incepatori
Foto: buzzle.com

Exista cateva greseli fatale pentru un blog, care trebuie evitate cu orice pret, pentru ca succesul sau sa fie asigurat.

Astfel, publicatia buzzle.com a realizat o lista cu sfaturi pentru cei care au un blog sau vor sa isi faca unul.

- Continutul este rege - aceasta trebuie sa fie deviza unui blog. Este foarte important ca articolele pe care le publicati sa fie corecte, informative si calitative.

Cititorii pe Internet nu au timp sa citeasca lucruri inutile. Doar un continut unic si interesant poti atrage atentia, asa ca evitati cu orice pret subiectele tratate superficial sau neinteresante.

- Plagiatul este o crima, iar daca vei copia continutul de pe alte bloguri sau site-uri, atunci veti fi penalizat foarte mult de catre motoarele de cautare, care ii descopera foarte usor pe cei care dau copy-paste.

De asemenea, ei risca chiar sa ramana fara blog. Insa cel mai important lucru este ca cititorii te vor ocoli daca copiezi din alta parte si nu incerci sa fii original.

- Desi publicati articole interesante, blogul dumneavoastra nu are prea multi cititorii? Traficul pe Internet provine in cea mai mare parte de pe motoarele de cautare. Insa si ele trebuie sa stie de existenta blogului, iar acest lucru se poate face prin indexarea lui. Majoritatea platformelor pentru blogging au deja integrata aceasta optiune, asa ca nu ar trebui sa fie o bataie prea mare de cap.

- Un factor important in cresterea numarului de vizitatori pe blog este integrarea lui cu retelele de socializare, care va vor ajuta ca articolele pe care le scrieti sa ajunga la cat mai multi oameni.

- Nu este suficient ca blogul sa contina articole de calitate, ele trebuie scrise in asa fel incat sa aiba o vizibilitate crescuta pentru motoarele de cautare. In acest sens te ajuta Search Engine Optimization (SEO). Iar ca blogger, ar trebui sa ii dedici o parte din timpul tau, pentru ca sa ai succes. Invata ce trebuie sa faci cu cuvintele-cheie si cu tag-urile, iar daca aplici cateva reguli simple, atunci traficul tau va urca constant.

- Este foarte important sa alegeti platforma de blogging corecta pentru ceea ce va doresti. Daca nu publicati articole prea des, atunci un domeniu gratuit va fi mai mult decat suficient (de exemplu, numeletau.wordpress.com). Insa daca doriti sa dedicati blogului mai mult timp, atunci aveti nevoie de o adresa care sa contina numele blogului si de o platforma care se ocupa cu gazduirea de site-uri.

- O mare eroare este sa nu fiti conectat cu cititorii. Daca au o intrebare sau o rugaminte, atunci cel mai bine este sa le rasoundeti. De asemenea, trebuie sa gasiti modalitati interesante de a-i antrena in discutii.

- A renunta la blog nu trebuie sa fie o solutie. Succesul necesita rabdare si daca nu va atungeti tintele, atunci ar trebui sa ii dedicati mai mult timp si sa incercati mai mult si mai multe, deoarece senzatia de reusit este una extraordinara.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#sfaturi blog, #crestere trafic blog, #sfaturi blog incepator, #cum sa faci bani din blog , #blog