Forbes: Un antreprenor roman a transformat un blog de arhitectura intr-un adevarat fenomen

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 12:37
9566 citiri
Forbes: Un antreprenor roman a transformat un blog de arhitectura intr-un adevarat fenomen
Foto: Facebook/Freshome

Nu este usor sa iti dezvolti blogul intr-o afacere profitabila, insa un roman a reusit sa transforme o platforma digitala intr-un adevarat fenomen, noteaza Forbes.

In 2007, Mihai Cristian Micle a creat blogul Freshome, care are acum peste 500 de pagini cu articole in limba engleza, patru milioane de vizitatori pe luna, peste un milion de fani pe Facebook, mai mult de 100.000 de prieteni pe Twitter si 70.000 de cunostinte pe Google plus.

Afacerea sa a pus pe jar Internetul si piata de publicitate, avand in vedere ca a devenit sursa de inspiratie pentru arhitecti si reviste de specialitate, datorita arhivei sale de peste 190.000 de proiecte cu amenajari interioare, noteaza Forbes.

Romania, in era pre-blogging

In urma cu sapte ani, Micle, un student la o facultate cu profil IT, a vrut sa publice in mediul online fotografiile si ideile pe care le-a adunat pentru casa visurilor sale. Nu exista Pinterest sau Facebook, iar blogul era un lucru despre care stiau foarte putini romani la acea vreme.

In cateva luni de la lansarea platformei, pe care erau postate articole in limba engleza, el a observat ca tot mai multi utilizatori se intorceau pe Freshome pentru a vedea daca a aparut ceva nou. In mod evident, si-a pus intrebarea: "Cum pot sa scot bani din acest lucru?".

Pentru a da lovitura, el a trebuit sa combine simtul sau artistic cu abilitatile de web designer si sa renunte la facultate pentru a se dedica intru totul proiectului sau, arata Forbes.

La inceput, cautarile in Google reprezentau principala sa sursa de trafic, astfel ca dupa ce motorul de cautare a inceput sa indexeze blogul, antreprenorul roman a inceput sa plaseze reclame de la Google Ads, miscare ce i-a adus venituri consistente in doar 6 luni.

Astfel, el a inceput sa se specializeze in SEO si sa isi optimizeze reclamele afisate pe blog. Ulterior, odata cu cresterea popularitatii retelelor sociale, Freshome a inregistrat tot mai mult succes.

Prima incercare majora pentru Micle a fost sa se descurce cu milioanele de utilizatori care ii vizitau blogul si cu mentenanta serverului, pentru ca viteza de incarcare a paginilor sa nu scada prea mult.

"In vreme ce site-ul crestea tot mai mult, aceasta problema s-a acutizat. Am reusit sa o rezolv doar cu ajutorul unui start-up romanesc, PressLab, care a asigurat gazduirea pentru Freshome si a eliminat problemele cu serverul", a marturisit antreprenorul.

Cele mai mari greseli pe care le fac bloggerii incepatori

Succes pe plan global

Freshome nu a fost atins de criza economica, datorita faptului ca s-a bucurat de o armata de fani la nivel mondial, ceea ce a atras o multime de firme straine care au cumparat reclama pe blog.

La inceput, Micle cauta fotografii pe site-urile de nisa si contacta arhitecti, firme de mobila sau designeri de interior pentru a-i oferi o scurta incursiune in munca lor.

Acum, este exact invers: acesti oameni vin la el sa isi expuna si sa isi promoveze proiectele, scrie Forbes.

Micle conduce o echipa in prezent, care il ajuta cu Freshome, iar acum lucreaza la o noua versiune a site-ului, despre care spera sa il ajute sa creasca numarul vizitatorilor cu 25%.

"Din 2007, Internetul a evoluat extrem de mult, iar competitia este mult mai dura. Acum este un lucru diferit sa dezvolti un site care sa fie compatibil cu toate dispozitivele si sa te promovezi pe toate retelele sociale. Ma bucur ca am inceput atunci", a mentionat romanul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#blog poveste succes, #Freshome istoric, #Freshome , #blog