Ziare.com

Care este cel mai bun browser de Internet?

Luni, 14 Februarie 2011, ora 13:50

   

Care este cel mai bun browser de Internet?
Browserul este fereastra noastra de Internet, pentru media, comunicare si distractie. Cele mai utilizate browsere sunt: Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera si Safari.

Un browser de Internet este fereastra voastra de web, unde puteti gasi aproape orice din confortul livingului vostru. Astazi, Internetul este folosit pe scara larga pentru media, cercetare, comunicare, cumparaturi si distractie, informeaza Internet Browser Review."

Dar care este cel mai bun? In cele ce urmeaza, va vom oferi cateva date, despre criteriile dupa care se pot evalua browser-ele si topuri ale site-urilor specializate, dar si cota lor de piata din intreaga lume.

Ce trebuie sa aiba un browser? Browserul de Internet trebuie sa aiba trei obiective esentiale: simplitate, securitate si ajutor pentru a gasi ce este mai bun pe web. Pentru ca toate browser-ele sunt gratis, numai cei care le utilizeaza pot sa decida pe care dintre ele le vor folosi.

Care sunt criteriile de evaluare? Principalele criterii sunt urmatoarele: setul de caracteristici - utilitati practice pentru o navigare mai usoara, rapida si convenabila, oferind motoare de cautare integrate, utilizare usoara - sa fie simplu de folosit, indiferent de persoana care il foloseste si de nivelul acesteia de cunostinte de web, securitate - browser-ele trebuie sa va protejeze de pop-up-uri, virusi, malware, phishing, viteza si compatibilitate - navigare rapida, eficienta, pornire rapida si procesare usoara a HTLM si JavaScript, ajutor - asistenta de calitate in cazul aparitiei unor probleme.

Topurile privind cele mai bune browsere sunt extrem de variate de revistele de specialitate. Firefox, Google Chrome si Internet Explorere sunt in frunte, in aprecierea celor de Interenet Browser Review, iar PCMag ierarhizeaza, dupa performanta vitezei: Google Chrome 5, Opera 10, Safari 5, Internet Explorer 9.

Cota de piata a browser-elor pe plan mondial din februarie 2011 este urmataorea: Internet Explorer - 45,3%, Firefox - 30,5%, Google Chrome - 16,4%, Safari - 5,1% si Opera - 2%, conform StatCounter.

Indiferent de statisticile publicate, cel mai bun browser este cel pe care il apreciaza utilizatorii de pe Internet.

Descarca instrumentul care asigura protectia copilului pe Internet, ControlInternet.ro

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12381 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Firefox,

apoi Opera.

 

Eu am 4 browsere pe care le folosesc uneori simultan.

Nu am incercat inca Chrome si Safari, dar va recomand unul italian: Avant. Blocheaza cel mai bine intruderii. Opera e rapid. firefox e de incredere. Explorer ajuta cind vrei sa repari un seting. Si e bun cu ziare.com.

mai e cineva care utilizeaza explorer in acest mileniu?

probabil ca tot cei ce utilizeaza windows si office... si le mai si platesc...

treceti pe orice Linux si OpenOffice.org... GRATUIT si LEGAL!!!

dar *** doriti sa mai ingrasati dinozaurul micro$oft si TOT ce trece prin browser sa fie raportat la ei... si la secu... si la sri... si la mama ***... atunci folositi cu incredere produsele micro$oft! nu uitati sa le si platiti gramada de bani... ca doar doriti sa va asigurati pach-ul ce va veni... peste 3-4 ani... atunci cand va functiona relativ corect programul ales ce ar fi trebuit sa functioneze anul asta...

Openoffice este lent

Si nu salveaza documentele in formatul pe care il vreau eu

Cel mai buna navigator (brauzar pe romineste )

este cel care-ti convine.

 

avant e cel mai bun browser

firefox si google chrome sint niste porcarii,puturoase si proaste...

 

q

sigur ca da. ..

chrome

eu folosesc google chrome, nu e cel mai bun, dar e rapid si se incarca imediat!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor