Miscari de trupe in razboiul browserelor

Marti, 17 August 2010, ora 15:52
3133 citiri
Miscari de trupe in razboiul browserelor

Dupa anuntarea noilor versiuni beta ale Internet Explorer si Google Chrome, a venit timpul pentru o reevaluare a competitiei pentru cel mai bun browser de Internet.

Saptamana trecuta, Microsoft a anuntat ca va lansa versiunea beta a Internet Explorer 9, in septembrie. In acelasi timp, Google a pus deja la dispozitia userilor varianta beta a versiunii Chrome 6.0. Piate web browserelor, dominata odata de Microsoft, a suferit cateva schimbari majore, in ultimul timp.

La inceputul anului, cota de piata a IE a scazut prima oara sub 60%. In timp ce IE pierdea, Chrome castiga cota de piata, depasind browserul Safari de la Apple, si stabilindu-se pe locul 3, dupa Internet Explorer si Firefox.

Obiectivul Internet Explorer 9 este sa indrepte raul cauzat de predecesorii sai, iar Chrome si-a pus deja tinta pe locul doi.

Viteza

Viteza de incarcare a unei pagini este foarte importanta, in alegerea browserului. Aceasta viteza poate fi inselatoare, deoarece depinde de activitatile uzuale ale unui user pe Internet, hardware-ul sistemului de calcul, tipul de conexiune la Internet.

In urma unor teste realizate de Computerworld, Chrome a fost cel mai rapid, fiind urmat de Firefox si abia apoi de Internet Explorer.

Citeste mai mult despre Miscari de trupe in razboiul browserelor pe Business24.ro

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#browsere Internet viteza, #securitate Internet browsere , #browser