Ziare.com

Razboiul browserelor: Google Chrome castiga teren si in Romania

de Constantin Pescaru
Luni, 11 Iunie 2012, ora 21:48

   

Razboiul browserelor: Google Chrome castiga teren si in Romania
Dupa ce a devenit cel mai utilizat browser la nivel mondial, Google Chrome este extrem de aproape sa ajunga la acelasi rezultat si in Romania.

Potrivit datelor inregistrate duminica de statcounter.com, Mozilla Firefox a avut, in tara noastra, o cota de 36,29%, in timp ce Chrome a reusit performanta sa obtina 35,6%.

Internet Explorer (IE) a ramas al treilea cel mai utilizat browser in Romania, cu 18,31%, iar Opera s-a clasat pe locul patru, cu 7,34%.

Chrome este cel mai folosit browser din lume

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Per total, in mai, Mozilla Firefox a avut o cota de 36,62%, Chrome - 33,41%, iar IE - 21,41%.

La nivel mondial, browserul de la Google a depasit, luna trecuta, cu o cota de 32,43%, Internet Explorer, cel mai utilizat browser din ultimii 15 ani, care a inregistrat o cota de 32,12%, conform datelor furnizate de irlandezii de la StatCounter.

Browserul Chrome a fost lansat de Google in 2008 si in trei ani de zile a reusit performanta sa depaseasca Mozilla Firefox.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1705 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor