La inceput a fost abacul! Vezi istoria PC-ului

Duminica, 16 Ianuarie 2011, ora 09:39
8174 citiri
La inceput a fost abacul! Vezi istoria PC-ului

Tehnologia progreseaza uluitor de rapid, modificandu-ne modul de viata cu viteze incredibile. Putine sunt activititatile, daca mai exista vreuna, care sa nu fie legate de un computer. Cu argumentul ca progresul trebuie inregistrat permanent, a aparut primul Muzeu de Istorie a Computerului, in California.

Iata cateva dintre cele mai interesante exponate ale muzeului, potrivit jurnalistilor de la PC World, care au participat la deschidere.

Abacul

Poate cea mai veche forma de instrument de calcul, lasand la o parte degetele, abacul este caracterizat prin putere si simplitate. Intalnite timp de secole in Asia si Europa, abacele se folosesc si astazi.

Masina de calcul Herman Hollerith

Nimic nu stimuleaza creativitea mai bine ca o criza. In 1890, America avea in jur de 63 de milioane de locuitori. Numarul exact ar fi urmat sa fie determinat de recensamant, stabilit sa aiba loc odata la 10 ani, conform Constitutiei americane.

Problema este ca atunci cand s-a nascut Constitutia, erau sub 4 milioane de americani de numarat. Guvernul a trebuit sa vina cu o solutie pentru a putea incheia recensamantul din 1890, pana sa inceapa cel din 1900.

Citeste mai mult despre La inceput a fost abacul! Vezi istoria PC-ului pe Business24.ro

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#istorie computer, #abac, #Masina calcul Herman Hollerith , #calculator