Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce inseamna pentru companie conturile de Facebook si Twitter

Duminica, 10 Iulie 2011, ora 19:10
1527 citiri
Ce inseamna pentru companie conturile de Facebook si Twitter
Foto: The Media Online

Social media nu este o stiinta exacta, care sa implice detalii amanuntite, cum ar fi constructia de rachete, insa e bine de stiut ca exista niste mituri, care ofera o perspectiva gresita asupra interactiunii cu clientii.

Prea multe companii care au apelat deja la serviciile oferite de platformele de socializare aplica aceleiasi strategii ca si in cazul canalelor de massmedia traditionala, ceea ce nu este recomandat.

Cei care isi promoveaza afacerea si prin intermediul canalelor de social media trebuie sa fie constienti ca nu vor avea un flux mare de clienti doar pentru simplul fapt ca si-au facut site sau pagina pe Facebook, scriu cei de la The Media Online.

Pentru a-i impulsiona trebuie sa aratati de ce sunteti capabili, sa le furnizati un continut de calitate si sa fiti pregatiti sa purtati conversatii reale, daca veti fi solicitati sa faceti asta. Cu siguranta le veti atrage atentia daca veti da dovada de profesionalism si seriozitate.

Odata ce va impliciati in social media ca furnizori de servicii trebuie sa fiti gata sa ascultati, precum sa si vorbiti, chiar si atunci cand clientii nu va vor spune ceea ce v-ar placea sa auziti. Trebuie sa fiti transparenti si sa raspundeti criticilor sau sa vi le asumati, daca e cazul.

Pe canalele de socializare clientii nu sunt pasivi si anonimi, ci vor reactiona cu voi, de aceea trebuie sa fiti pregatiti sa faceti fata. Multe companii abordeaza social media ca niste canale separate de celelalte departamente, o abordeaza ca pe o insula, ceea ce este gresit. Mesajele pe care le transmiteti prin intermediul acestor canale de comunicare trebuie sa fie in concordanta cu brandul si cu departamentul de marketing.

Gestionarea activitatii de social media nu trebuie lasata doar in grija unui angajat junior. Este nevoie ca si un senior manager sa monitorizeze activitatea, ca atunci cand apar probleme sa le rezolve. De asemenea, acesta trebuie sa gandeasca si strategia de comunicare.

Nu uitati ca raspunsurile generice sau cele automate vor indeparta clientii, care vor renunta sa va mai urmareasca, de aceea asigurati un continut de calitate.

Deoarece social media inseamna comunicare in timp real, aveti nevoie de cineva care sa monitorizeze platformele zi de zi, gata sa raspunda atunci cand consumatorii iau initiativa.

Daca utilizati social media pentru a comunica cu clientii vostri intr-un mod deschis, onest si personal, va veti consolida prezenta, care se construieste prin incredere si loialitate.

Inovarea, strategia, integrarea si stimulentele sunt, de asemenea, factorii-cheie pe care trebuie sa ii luati in considerare cand optati pentru aceste canale de comunicare.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#mituri social media, #comunicare clienti social media , #comunicatii