Monopol Microsoft-Skype? CISCO pune bete-n roate

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 07:14
5987 citiri
Monopol Microsoft-Skype? CISCO pune bete-n roate
Foto: Webnews

CISCO a solicitat autoritatilor competente UE sa reanalizeze conditiile acordului dintre Microsoft si Skype, pentru evitarea crearii de catre Microsoft a unui veritabil monopol in sectorul VoIP.

La baza initiativei lansate de CISCO Systems pare sa se afle lipsa de deschidere manifestata de Microsoft in ceea ce priveste serviciile externe, relateaza Webnews.

Pana in prezent, Skype a utilizat un protocol propriu, incompatibil cu cele aflate la indemana altor companii, iar in conditiile in care achizitionarea acestuia de catre Microsoft se va finaliza, sectorul comunicatiilor audio/video si-ar putea inchide portile in fata interoperabilitatii.

Unicul colac de salvare se afla tot in mainile grupului Microsoft: instrumentul Lync, dedicat universului business, in timp ce serviciile oferite de terti vor fi destinate in mod inevitabil izolarii.

Pentru CISCO System, un astfel de scenariu nu este tocmai incurajator, astfel incat grupul se lupta din rasputeri sa impiedice finalizarea acordului, atentionand autoritatile europene in legatura cu riscul pe care il reprezinta o astfel de operatiune pentru celelalte companii care activeaza in acelasi sector.

Chiar daca CISCO nu va reusi sa impiedice tranzactia, impunerea unor conditii ceva mai flexibile in ceea ce priveste garantarea deschiderii catre instrumentele de comunicare online dezvoltate de terti ar fi binevenita, precizeaza sursa.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#CISCO System versus Microsoft, #Microsot Skype acord asteptare , #comunicatii