Orange si Vodafone, amendate cu 63 de milioane de euro pentru abuz

Autor: Paul Barbu - Redactor
Marti, 15 Februarie 2011, ora 12:18
3790 citiri
Orange si Vodafone, amendate cu 63 de milioane de euro pentru abuz
Foto: tehnopol.ro

Orange si Vodafone au fost amendate cu 62 de milioane de euro, de catre Consiliul Concurentei, pentru abuz de pozitie dominanta, a anuntat marti, arbitrul concurentei.

Orange si Vodafone au fost amendate cu 3% din cifrele de afaceri pe 2010, respectiv cu peste 34,8 de milioane de euro si peste 28,3 de milioane de euro.

Sanctiunile au avut la baza anchete care au inceput acum 5 ani dupa ce firma Netmaster Communications a acuzat cele doua companii de practici anticoncurentiale.

Acuzele aduse tineau de faptul ca Orange si Vodafone interziceau accesul respectivului operator la serviciul de terminare a apelurilor internationale si nationale in retelele proprii.

Si Orange si Vodafone ataca decizia in instanta

Decizia Consiliului Concurentei va fi atacata in justitie spun oficialii Vodafone Romania care se declara dezamagiti de aceasta hotarare.

"Suntem surprinsi si dezamagiti de decizia anuntata astazi de Consiliul Concurentei in investigatia privind abuzul de pozitie dominanta fata de operatorul Netmaster Communications. Vodafone Romania considera ca nu a intreprins nicio actiune care sa impiedice accesul Netmaster Communications la reteaua sa, in vederea derularii traficului de apeluri internationale, punct de vedere exprimat si pe parcursul investigatiei. Vodafone Romania va contesta decizia Consiliului Concurentei in justitie" au declarat oficialii Vodafone Romania.

Vodafone acuza totodata si firma reclamanta ca nu a dorit sa semneze pentru aceleasi conditii contractate ca si restul operatorilor.

"In perioada supusa investigatiei, Netmaster Communications a derulat trafic international de voce printr-un acord de interconectare incheiat anterior cu Vodafone Romania. Absenta unui contract specific pentru traficul international de voce se datoreaza refuzului Netmaster de a accepta aceleasi conditii contractuale oferite si celorlalti operatori, Netmaster solicitand la momentul respectiv un tratament preferential", au mai spus oficialii Vodafone, pentru Ziare.com.

Si cei de la Orange vor actiona in justitie decizia Consiliului Concurentei, ne-au declarat oficialii companiei.

"Suntem profund surprinsi de aceasta decizie, pe care o consideram neintemeiata avand in vedere ca aceasta se bazeaza pe o interpretare eronata a faptelor din dosarul cauzei. Astfel, sanctiunea aplicata este nejustificata si Orange Romania va contesta aceasta decizie in instanta", au afirmat reprezentantii companiei.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Consiliul Concurentei Orange Vodafone, #ilegal comunicatii amenda, #pozitie dominanta piata , #comunicatii