Loc rusinos ocupat de Romania in topul conectivitatii la Internet (Grafice)

Miercuri, 11 Mai 2016, ora 12:14
4071 citiri
Loc rusinos ocupat de Romania in topul conectivitatii la Internet (Grafice)
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania se afla pe locul 50 in topul celor mai conectate 78 de tari la mediul online, in ciuda vitezei mari de Internet.

Studiul GfK Connected Consumer Index, remis miercuri Ziare.com, arata ca ne aflam in spatele multor tari din regiune, inclusiv Cehia, Slovenia si Polonia.

In fruntea listei sunt Hong Kong si America de Nord (Statele Unite ale Americii, Canada si Mexic), care se afla de cativa ani pe primele doua pozitii.

In plus, consumatorii din Emiratele Arabe Unite se apropie rapid de plutonul fruntas, sarind de pe locul 8, pe care se aflau in 2015, pe al treilea. Pe pozitia a patra se afla Norvegia, iar pe 5 e Germania.

"Observam unele macro-tendinte in ceea ce priveste gradul de conectivitate in toate tarile. Pentru pietele in plina dezvoltare, in special din Orientul Mijlociu, Africa si Asia-Pacific, tendinta dominanta ramane adoptarea smartphone-urilor. Acesta este principalul dispozitiv - si de multe ori primul - pentru conectarea consumatorilor la servicii de date.

Este probabil ca aceasta tendinta sa ramana dominanta pentru urmatorii doi-trei ani, atata vreme cat, odata cu reducerile de pret, peste un miliard de consumatori isi vor putea permite sa se conecteze pe un dispozitiv personal pentru prima data", a transmis Kevin Walsh, director la divizia Tendinte si prognoze GfK.

In pietele dezvoltate - in primul rand, Europa de Vest si America de Nord - motoarele de crestere au trecut deja la urmatorul nivel de conectivitate pentru consumatori, oferind noi beneficii.

Noul val e reprezentat de dispozitivele de tip wearables (bratari de fitness si ceasuri inteligente) si de automobilele conectate la Internet. O alta oportunitate importanta este tehnologia pentru casele inteligente. Totusi, este de asteptat ca aceasta sa fie mai lenta si mai stabila in ceea ce priveste curba de adoptare de catre consumatori.

Romania si statele din regiune

Tarile din Europa Centrala si de Est se situeaza in a doua jumatate a clasamentului. Cel mai bine sta Cehia, urmata de Slovenia si Polonia, iar cel mai putin conectate tari sunt Romania, Serbia si Ucraina.

Totusi, tara noastra a urcat trei pozitii fata de clasamentul de anul trecut.

GfK Connected Consumer Index este un indicator care masoara cat de mult se conecteaza o natiune la Internet si de pe ce dispozitive. Sunt luate in considerare 78 de tari din 8 regiuni ale lumii.

Aceasta permite o comparatie a gradului de conectivitate a locuitorilor din diferite regiuni si tari, oferind tendinte pentru ultimii cinci ani si o previziune pentru anul in curs. Indicatorul ia in calcul 11 tipuri de dispozitive (smartphone, tableta, laptop, PC, wearables, televizor inteligent, STB - receptor TV, consola de jocuri video, e-Reader, automobil conectat, casa inteligenta).

Baza indicelui incepe de la 100 de puncte, media la nivel mondial din anul 2010.

Avem o viteza uimitoare de Internet, dar jumatate din populatie e analfabeta digital

Romania, printre tarile cu cea mai mare viteza de Internet - Pe ce loc ne aflam

Pozitia ocupata de tara noastra e oarecum surprinzatoare, deoarece suntem in top 5 al statelor cu cea mai mare viteza de Internet. Cu toate acestea, gradul de conectivitate e relativ redus.

Potrivit sursei citate, Romania a primit 322 de puncte in GfK Connected Consumer Index, foarte aproape de media din regiune si de cea globala, dar suntem foarte departe de tarile dezvoltate, care au peste 700 de puncte.

Acest lucru inseamna ca romanii se conecteaza rapid la Internet, dar intr-o proportie mai mica fata de cei din SUA, de exemplu, cu toate ca acestia din urma au o viteza inferioara a conexiunii la Net.

Surse grafice: GfK

C.P.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#top conectivitate Internet Romania, #conexiune Internet Romania , #conectare internet