100 de cereri pe minut, procesate in programul ''Rabla pentru electrocasnice''

Miercuri, 19 Decembrie 2018, ora 20:16
3488 citiri
100 de cereri pe minut, procesate in programul ''Rabla pentru electrocasnice''
Foto: Arhiva Pixabay

Circa 40% din bugetul alocat noului program "Rabla pentru electrocasnice", lansat miercuri, s-a epuizat in prima ora de la debut, fiind procesate 100 de cereri pe minut, a anuntat Ministerul Mediului pe propria pagina de Facebook.

"La putin peste o ora de la deschiderea Programului "Rabla pentru electrocasnice", din bugetul total de 20 milioane de lei, au fost rezervate vouchere in valoare de peste 7,4 milioane de lei, aproximativ 40% din valoarea totala. In acest moment, sistemul AFM proceseaza circa 100 de cereri pe minut, iar cifrele se modifica de la un moment la altul", se arata in informarea ministerului de resort.

Incepand de miercuri, 19 decembrie 2018, persoanele fizice se pot inscrie in Programul "Rabla pentru Electrocasnice" in aplicatia informatica disponibila pe site-ul AFM.

Potrivit autoritatilor, in cadrul programului, persoanele fizice beneficiaza de vouchere pentru achizitionarea de echipamente electrice si electronice de uz casnic, cu eficienta energetica clasa A++? i A+++, dupa cum urmeaza: 200 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A++; 300 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A+++; 300 lei pentru aparate de aer conditionat cu eficienta energetica la racire (A+++/ A++); 300 lei pentru frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare cu eficienta energetica A++; 400 lei pentru frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare cu eficienta energetica A+++.

Dupa publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitantii se vor prezenta la unul dintre comerciantii validati, de unde vor achizitiona echipamentul dorit.

Peste 60.000 de echipamente electrice si electronice de uz casnic folosite vor fi inlocuite cu altele noi, cu consum redus de energie, prin intermediul Programului "Rabla pentru electrocasnice", al carui buget este de circa 20 de milioane de lei.

In prima etapa din procesul de inscriere, solicitantul trebuie sa completeze urmatoarele informatii in campurile aferente: datele de identificare, adresa de domiciliu, adresa de e-mail si numarul de telefon mobil valide, daca acestea exista, respectiv declaratia pe propria raspundere potrivit careia nu inregistreaza obligatii de plata la bugetul de stat si bugetul local. Aceasta declaratie este predefinita si se completeaza prin bifare.

Mai departe, solicitantul va completa acordul cu privire la prelucrarea de catre Autoritate a tuturor datelor si informatiilor furnizate, precum si tipul de aparat electronic sau electrocasnic care se achizitioneaza si eficienta energetica a acestuia (de la A+++ la A++).

Conform ministrului de resort, dupa completarea tuturor campurilor din aplicatia informatica, aceasta genereaza, automat, un mesaj de confirmare, care contine numarul unic al inscrierii si codul unic de accesare, date importante, deoarece cu ajutorul lor solicitantul se va loga in contul personal de pe site-ul AFM. Mesajul de confirmare este transmis catre solicitant si prin email.

Dupa inscrierea solicitantului si primirea mesajului de confirmare se procedeaza la aprobarea finantarii, iar lista solicitantilor aprobati se afiseaza pe site-ul AFM.

In momentul in care se regaseste pe lista afisata, solicitantul acceseaza contul de utilizator de pe site-ul AFM, unde va gasi codul alfanumeric unic aferent voucherului, generat automat.

Din acest moment, voucherul este valabil 15 zile, iar persoana fizica se poate adresa comerciantilor pentru a cumpara echipamentelor eligibile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
#rabla electrocasnice 2018, #program rabla electrocasnice , #electronice