Cum ar putea arata televizorul viitorului

Sambata, 10 Ianuarie 2015, ora 14:22
5581 citiri
Cum ar putea arata televizorul viitorului
Foto: elcomercio.com

Televizorul viitorului s-ar putea sa nu mai fie ecranul plat rectangular, ci o sfera, potrivit unui prototip expus la salonul de electronica, deschis marelui public la International CES din Las Vegas (vestul SUA).

Conceput special pentru vizionarea inregistrarilor video la 360 de grade, dispozitivul este rezultatul colaborarii companiilor franceze Ateme si Kolor, specializate in programe video si respectiv asamblare de imagini, cu firma britanica Pufferfish Displays, care fabrica modulul de proiectie sferica, si cea tehnologica finlandeza Finwe, relateaza sambata AFP.

Se pot deja viziona videoclipuri in 360 de grade pe un televizor clasic sau o tableta, insa forma sferica adauga o noua dimensiune, care poate imbogati experienta unui concert, sau a unui eveniment sportiv, a declarat Mike Antonovich, responsabil al firmei Ateme pe continentul american.

"Putem privi din diferite unghiuri: daca ne uitam la un concert, putem sa o facem din randul spectatorilor, sau sa ne plasam pe scena, in mijlocul trupei", a spus el.

Sfera adauga un element interactiv, asigura Geoff Kell de la Pufferfish, care va avea o mare relevanta ca mijloc de vizualizare a datelor, de exemplu pentru cercetare, a precizat el.

Vizualizarea la 360 de grade este folosita de cativa ani pentru servicii precum Google Maps, dar - potrivit Ateme - va fi mai greu utilizarea sa la televiziunea in direct. Campania franceza si partenerii sai au produs recent primele programe televizate in direct in 360 de grade, sub marca LiveSphere.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#televizorul viitorului, #televizor viitor sfera , #electronice