De azi, se fac noi inscrieri in Programul Rabla pentru electrocasnice

Luni, 15 Iulie 2019, ora 07:53
15229 citiri
De azi, se fac noi inscrieri in Programul Rabla pentru electrocasnice
Foto: Arhiva Pixabay

Persoanele fizice se pot inscrie, incepand de luni, in Programul "Rabla pentru electrocasnice", al carui buget va fi de 20 de milioane de lei, suma rezultata din neutilizarea voucherelor in termenul de valabilitate, precum si diferentele provenite din modificarea eficientei energetice a echipamentelor aprobate.

"Incepand de luni, 15 iulie 2019, ora 10:00, Administratia Fondului pentru Mediu pune la dispozitia persoanelor fizice suma de aproximativ 20 de milioane de lei, pentru noi inscrieri in cadrul Programului Rabla pentru electrocasnice, suma rezultata din neutilizarea voucherelor in termenul de valabilitate, precum si diferentele provenite din modificarea eficientei energetice a echipamentelor aprobate de la o clasa superioara la o clasa inferioara, la cererea beneficiarului", informeaza Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).

Potrivit sursei citate, suma initiala alocata pentru anul 2019 a fost de 40 de milioane de lei, in cadrul celor doua editii desfasurate in zilele de 24 mai si 18 iunie, fiind acordate vouchere in valoare de 20 de milioane de lei.

Finantarea in cadrul Programului "Rabla pentru electrocasnice" se acorda sub forma de vouchere, in vederea achizitionarii de echipamente electrice si electronice de uz casnic.

Astfel, se acorda:

  • 200 de lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A++,
  • 300 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A+++,
  • 300 lei pentru masini de spalat vase cu eficienta energetica A++,
  • 400 lei pentru masini de spalat vase cu eficienta energetica A+++,
  • 400 lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire (A+++/ A++),
  • 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare cu eficienta energetica A++,
  • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare cu eficienta energetica A+++

De asemenea, in schimbul predarii unui echipament vechi si pentru achizitia unui televizor cu eficienta energetica A si A+, consumatorul primeste un voucher in valoare de 200 de lei, iar pentru un aparat similar, dar cu eficienta energetica A++ si A+++, suma creste la 400 de lei.

Editia a doua a Programului Rabla pentru electrocasnice a devenit accesibila pentru orice persoana fizica, incepand din 24 mai. Inscrierile s-au putut face online in aplicatia AFM postata pe site-ul institutiei, la adresa https://solicitant.afm.ro/PF/.

Prima editie a Programului "Rabla pentru Electrocasnice" a devenit operationala pe data de 19 decembrie 2018, cu un buget de 20 de milioane de lei.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#Rabla pentru electrocasnice inscrieri iulie 2019 , #electronice