Review-urile online conteaza cel mai mult pentru cine vrea sa cumpere electrocasnice mari - studiu GfK

Miercuri, 16 Octombrie 2019, ora 14:17
3029 citiri
Review-urile online conteaza cel mai mult pentru cine vrea sa cumpere electrocasnice mari - studiu GfK
Foto: Arhiva Pixabay

Opiniile online din partea altor cumparatori sau utilizatori reprezinta criteriul principal dupa care se orienteaza cumparatorii inainte de a cumpara un produs din categoria electrocasnicelor mari, releva studiul GfK FutureBuy, dat publicitatii miercuri.

Cercetarea, realizata in 35 de tari, a analizat modul in care digitalul a schimbat atitudinile si comportamentele oamenilor fata de cumparaturi online si offline, pe categorii de produse si pe categorii de varste/generatii.

Cat priveste perceptia cumparatorilor romani, analiza arata ca cel mai important criteriu pentru aceasta categorie de produse sunt review-urile online din partea altor cumparatori, femeile dand ceva mai mult credit acestora, in proportie de 72%, decat barbatii (68%).

Potrivit sursei citate, urmatorii factori importanti in clasament sunt review-urile online postate de catre experti, apreciate intr-o masura mai mare de femei decat de barbati, site-urile generale de shopping si compararea preturilor sau consultarea site-urilor de reduceri.

In topul criteriilor de alegere a unui produs se mai afla: compararea preturilor, informatiile afisate la raft, opiniile apropiatilor sau consultarea personalului de vanzari din magazine detin procente aproximativ egale, cu o predilectie mai mare din partea barbatilor catre a lua in considerare informatiile primite la raft si interactiunea fata in fata cu un specialist pentru a primi mai multe detalii (62% fata de 57% in cazul femeilor la primului criteriu, respectiv 61% versus 55%, pentru al doilea factor).

De asemenea, intr-un procent mult mai mare decat in cazul femeilor, barbatii au incredere in site-urile retailerilor.

La nivel european, cumparatorii tin cel mai mult seama atunci cand vine vorba despre achizitionarea electrocasnicelor mari de sfaturile consultantilor de vanzari din magazine, de review-uri si de site-urile de discounturi pentru a compara preturile.

In cazul europenilor, primele trei criterii in top sunt review-urile online, informatiile primite la raft si de site-urile de discounturi pentru a compara preturile.

Studiul GfK FutureBuy ofera o radiografie completa a asteptarilor cumparatorilor romani din mediul urban, utilizatori de internet si a modului in care marcile pot construi relatii puternice cu ei pe tot parcursul procesului de cumparare in mediul online si offline.

In Romania, cercetarea s-a derulat pe un esantion de 1.000 de respondenti utilizatori de Internet din mediul urban, cu varsta de minim 18 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#studiu cumparaturi opinii online, #studiu cumparaturi recenzii , #electronice