Becul inteligent, care te fereste de hoti si stinge lumina dupa tine

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 08:00
5264 citiri
Becul inteligent, care te fereste de hoti si stinge lumina dupa tine
Foto: Digital Trends

Un bec inteligent, care ne-ar putea ajuta sa avem facturi mai mici la curent, dar si sa ducem o viata un pic mai usoara si mai sigura, ar putea deveni in curent realitate, daca suficient de multi utilizatori isi vor arata interesul.

Este vorba despre proiectul BeON, lansat pe celebra platforma Kickstarter, de catre o firma din SUA, care trebuie sa stranga precomenzi de 100.000 de dolari pentru a ajunge in casele oamenilor, potrivit Digital Trends.

Pe langa functia lui principala, becul BeON are si rolul de a a spori securitatea locuintei. De exemplu, daca alarma centralei pe gaz se declanseaza, becul inteligent "aude", multumita unui microfon incorporat, si iti trimite un mesaj de avertizare pe smartphone.

De asemenea, daca senzorii sai detecteaza pe cineva in fata usii, poate fi programat sa se aprinda, ca sa nu mai fi nevoit sa aprinzi tu lumina cand intri sau pentru a le transmite musafirilor nepoftiti ca este cineva acasa.

Multumita unui soft inteligent si conectivitatii Bluetooth LE, BeON ajunge sa cunoasca in timp obiceiurile unei familii si perioadele zilei in care lumina este aprinsa sau stinsa in anumite camere ale casei, pentru a optimiza consumul.

De exemplu, va invata ca obisnuiesti sa lasi luminile aprinse prin toata casa si sa pleci si le va stinge in urma ta.

BeON este disponibil pentru precomenzi pe platforma Kickstarter, in pachete pornind de la 3 bucati pentru 199 dolari si poate fi livrat oriunde in lume, incepand cu aprilie 2015.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#bec inteligent locuint, #bec functie alarma locuinta, #bec BeON comanda , #gadget