Cum sa prepari bauturi fara efort: Dispozitivele inteligente care-ti transforma bucataria intr-un bar (Foto&video)

Sambata, 09 Ianuarie 2016, ora 08:52
4762 citiri
Cum sa prepari bauturi fara efort: Dispozitivele inteligente care-ti transforma bucataria intr-un bar (Foto&video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Ti-ai chema prietenii la tine acasa, dar nu-ti place sa pierzi timpul pregatind diverse cocktail-uri? Vrei sa bei o bere adevarata sau sa profiti la maximum de gustul unui vin bun, dar nu-ti convine sa-ti bati capul prea mult? Exista unele companii IT care au creat produse pentru oameni ca tine.

La evenimentul CES 2016, care are loc saptamana aceasta in Las Vegas, mai multe firme au prezentat cateva dispozitive inteligente cu ajutorul carora poti avea parte de propriul barman, la tine in bucatarie. Oarecum.

The Verge a facut o selectie ce cuprinde cele mai tari dispozitive care pot fabrica sau amesteca bauturi dupa bunul tau plac.

O mini-berarie in bucataria ta

Daca iti place berea, atunci PicoBrew ar putea fi potrivit pentru tine. Cu ajutorul lui poti obtine 5 litri de bautura in aproximativ 2 ore.

Dispozitivul are doua compartimente in partea de jos, pentru ingrediente (malt si hamei). Utilizatorul poate alege din cele peste 100 de retete disponibile in colectia sa online, ori poate incerca sa faca singur combinatiile.

Sursa: PicoBrew

Dupa ce au fost alese cantitatile necesare, urmatorul pas este adaugarea apei intr-un lacas special. Ulterior, utilizatorul poate alege cat de amara sa fie berea, iar apoi trebuie sa apese pe butonul de "start". Tot ce-i mai ramane de facut este sa astepte pana cand e gata procesul de fermentare si amestecare.

Compania urmeaza sa inceapa livrarile in luna mai, dar pot fi plasate precomenzi inca de pe-acum pe site-ul companiei. O "mini-berarie" costa 599 de dolari. Iar daca ramai fara ingrediente, poti comanda altele de pe BrewMarketPlace.

Proiectul a fost finantat prin platforma de crowdfunding KickStarter, unde a strans peste 1,4 milioane de dolari.

Cocktailuri pentru petreceri

Iti place sa dai petreceri, dar nu stii sa faci cocktailuri? Nicio problema. Poti folosi "barmanul" robotizat de la Somabar.

Sursa: Somabar

Masinaria are sase tuburi de 750 ml umplute cu ingredientele standard si se conecteaza la aplicatia speciala instalata pe smartphone. Utilizatorul poate alege din cele 300 de retete sau isi poate crea singur unele noi. In momentul in care o reteta este aleasa/creata, aparatul prepara automat bautura pentru tine.

Ba mai mult, ca sa nu ai prea multe batai de cap, dispozitivul se curata singur daca decizi sa iti prepari un alt fel de cocktail.

Somabar vinde produsul pe site-ul sau pentru pretul de 449 de dolari.

Si ceva pentru pasionatii de vin

Nu va faceti sperante prea mari. Acest dispozitiv nu face vin din struguri in cateva ore. In schimb, D-Vine de la producatorul 10-Vins are fiole umplute cu sortimente cunoscute din Franta, le aereaza si le toarna in pahar la temperatura potrivita.

Sursa: D-Vine

In consecinta, te poti bucura de aroma si de gustul vinului la maximum fara ca sa ai prea multe cunostinte de somelier.

Compania pune la dispozitie fiole umplute cu o gama larga de sortimente, preturile variind intre 3 si 7 euro.

Aparatul de la 10-Vins costa 499 de euro si poate fi comandat pe site-ul companiei. Livrarile incep la 31 ianuarie.

Dispozitive pentru lenesii largi la portofel?

Poate va ganditi ca aceste dispozitive nu sunt pentru cunoscatori. Pana la urma, cine vrea sa aiba parte de propria-i berarie, o face ca la carte. Insa rationamentul companiilor care fac astfel de produse se bazeaza pe evolutia telefoanelor. Ne gandeam in urma cu 10 ani ca vom sta cu ochii lipiti de ele multe ore pe zi? Nu. Deci, de ce sa nu-si incerce si ei norocul?

Producatorii aparatelor pentru "mini-baruri" se bazeaza, deci, pe clientii care sunt comozi si vor sa aiba ceva special in bucataria lor cu care sa se rasfete din cand in cand sau cu care sa-si uimeasca prietenii. Bineinteles, nici pretul nu e de neglijat.

Dar vor da lovitura asa cum s-a intamplat cu smartphone-urile, in conditiile in care tot mai multe electrocasnice devin inteligente? Ramane de vazut. Insa le putem ura noroc acestor companii ciocnind un pahar in cinstea lor.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#Gadgetul saptamanii, #gadgeturi bar bauturi, #gadgeturi bauturi, #gadget fabricat bere, #dispozitive preparat bauturi , #gadget