Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Descoperirea care poate schimba radical bateriile gadgeturilor noastre

Sambata, 12 Iulie 2014, ora 14:02
4483 citiri
Descoperirea care poate schimba radical bateriile gadgeturilor noastre
Foto: extremetech.com

Bateriile reprezinta punctul slab al gadgeturilor folosite de oameni in zilele noastre. O noua descoperire a specialistilor din California, SUA, foloseste nisipul pentru a mari semnificativ durata lor de viata.

Lipsa inovatiilor privitoare la baterii a dus la initierea a tot mai multe proiecte ale cercetatorilor, care vor sa schimbe radical un asemenea aspect, scrie digitaltrends.com. Pe langa imbunatatirea performantei, expertii spun ca bateriile viitorului vor proteja si mediul inconjurator.

"Acesta este Sfantul Gral - o cale ieftina, netoxica, prietenoasa cu mediul de a produce baterii de inalta performanta cu litiu-ion", spune cercetatorul american Zachary Favors despre noua descoperire. El si colegii sai s-au concentrat asupra nanosiliciului, in prima faza, dar dificultatea de a-l produce in cantitati mari a fost un impediment major al cercetarii lor.

Favors a gasit ca inlocuitor al grafitului chiar nisipul, insa cel care contine o cantitate mare de quartz. In urma prelucrarii si rafinarii, materialul s-a dovedit de trei ori mai dens decat cel clasic, la care era folosit grafitul.

Datorita acestei calitati, bateriile pot dura de cel putin trei ori mai mult decat in prezent. Ramane de vazut cand va aparea pe piata noua inventie, echipa de cercetatori incercand sa gaseasca si o cale de a produce noul material in cantitati industriale, astfel incat bateria sa poata deveni realitate cat mai curand.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#gadgeturi baterii durata viata, #durata viata baterie, #baterie gadget , #gadget