Doua gadgeturi uluitoare, lansate de Qualcomm

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 09:19
3780 citiri
Doua gadgeturi uluitoare, lansate de Qualcomm
Foto: Digital Trends

Compania Qualcomm a lansat doua gadgeturi care pot fi unele de referinta pentru tabletele si smartphone-urile din viitor. Marii producatori isi doteaza adesea dispozitivele cu procesoare produse de aceasta firma.

Noutatea absoluta este reprezentata de procesorul octa-core Snapdragon 810, de 64 de biti, dotat cu patru procesoare Cortex-A57 si patru Cortex-A53, se arata intr-un articol Digital Trends.

De la noua componenta se asteapta o performanta mai buna si un consum de energie mai scazut decat in cazul predecesorului Snapdragon 805.

Unitatea grafica este una Adreno 430, ea oferind o performanta imbunatatita cu 30% fata de cea veche, Adreno 420. Noua varianta permite afisarea unui continut ultra HD de 4K.

Un smartphone cu adevarat impresionant

Smartphone-ul este echipat cu un ecran urias de 6,2 inchi, la o rezolutie de 2.560x1.600 pixeli, densitatea fiind de 490ppi. Memoria RAM de 4 GB de tipul LP-DDR4 ofera o experienta multitasking foarte buna, trasaturile tehnice de exceptie fiind completate de o baterie de 3.020mAh.

Camera foto a telefonului Qualcomm are o rezolutie impresionanta de 13 megapixeli cu stabilizare optica a imaginii. Cea din fata este de 4 megapixeli, ea oferind optiunea de a face inregistrari video cu rezolutia 1.080p la 120 de cadre pe secunda.

Detaliile uimitoare nu se opresc aici. Noul smartphone dispune de numerosi senzori, un emitator de ultrasunete, opt microfoane, o conexiune HDMI ce suporta rezolutia 4K, una USB 3.0, precum si un senzor de citire a amprentei, situat in partea din spate a dispozitivului.

O tableta uimitoare, plina de calitati

Tableta nu se lasa nici ea mai prejos. Diagonala afisajului ei este de 10,1 inchi, la o rezolutie de 3.840 x 2.160 de pixeli. Memoria RAM este aceeasi ca a smartphone-ului, iar bateria impresioneaza cu capacitatea ei de 7.560mAh.

Aceiasi senzori care echipeaza smartphone-ul sunt prezenti si pe tableta.

Pretul noilor gadgeturi nu este deloc unul mic. Telefonul costa aproximativ 640 de euro, iar tableta - 800 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#qualcomm procesor snapdragon, #tableta smartphone qualcomm, #gadgeturi qualcomm pret, #pret gadget android , #gadget