Elevul-robot, solutia pentru copiii care nu pot merge la scoala (Video)

Vineri, 24 Ianuarie 2014, ora 23:56
2374 citiri
Elevul-robot, solutia pentru copiii care nu pot merge la scoala (Video)

Elevul-robot, asa cum a fost denumit, va fi pus in curand in serviciul scolarilor din Frabta, care imobilizati acasa sau la spital. Astfel, ei vor putea urmari in timp real cursurile de la distanta.

Unic in Franta, acest prototip de robot va fi experimentat in septembrie, cand va incepe un nou an scolar, in trei licee din Rhone-Alpes, dupa cum au anuntat recent Rectoratul si Consiliul general din aceasta zona, informeaza TF1.

Conceptul este dezvoltat de Bruno Bonnell, fondatorul companiei Awabot, cu o experienta puternica in industria jocurilor video si a pietii de robotica, care a precizat ca noul robot "permite elevului sa se teleporteze in clasa".

Spre deosebire de o simpla retransmisie, elevul-robot are capacitatea de a se deplasa si de a participa la cursuri. Dirijat de elevul imobilizat acasa sau la spital, dispozitivul "asigura astfel o forma de prezenta", subliniaza Jean-Jack Quevranne, presedintele regiunii Rhone-Alpes.

Timp de doi ani, pana la reinceperea scolii in 2016, expertii vor cauta sa imbunatateasca dispozitivul si interfata software-ului, explica Brunno Bonnell.

Robotul comercializat in prezent de compania americana Anybots costa 12.600 de euro, pret deja redus la jumatate in raport cu anul trecut si poate ca peste trei ani se va reduce si mai mult, dupa cum estimeaza Bonnell.

Per total, programul costa 490.000 de euro si urmareste, pe langa ajutarea elevilor, stimularea inovatiei in 300 intreprinderi "implicate direct in robotica in Rhone-Alpes", opineaza Jean-Jack Queyranne.

"Garantez 100%", spune Bruno Bonnell, fost presedinte Infogrames si Atari, iar din 2007 director general al companiei Robopolis, ca "studentii care se vor forma in robotica isi vor gasi de lucru".

Restul va servi la "asistarea elevului bolnav, a familei acestuia si a intregului corp educational", in asa fel incat experimentul sa faca parte dintr-un program educational.

Liceenii care vor beneficia de robot vor fi selectati de scoli dupa criterii ce "urmeaza a fi stabilite". Pentru elevii grav bolnavi sau pentru cei cu dizabilitati, exista alte solutii in institutiile specializate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
#robot elev scoala, #robot ajutor clasa, #robot educatie Franta , #gadget