Inventii care iti vor schimba viata in 2013 (Galerie foto)

Marti, 01 Ianuarie 2013, ora 22:32
6134 citiri
Inventii care iti vor schimba viata in 2013 (Galerie foto)
Foto: MSNBC

Chiar daca inca nu calatorim in timp, nu ne teleportam sau nu platim totul cu telefonul mobil, nu inseamna ca in viitorul apropiat nu vom face lucruri de-a dreptul incredibile cu ajutorul noilor inventii.

Daca va intrebati ce ne asteapta in anul 2013 din punct de vedere al tehnologiei, aruncati o privire peste urmatoarele gadgeturi prezentate de MSNBC:

Plata cu telefonul mobil

Ne apropiem tot mai mult de momentul in care portofelul va deveni amintire. Tot ce va conta va fi telefonul mobil. Cu el vom putea face orice, inclusiv sa platim la magazin toate cumparaturile.

Acum, serviciul Google Wallet stocheaza tot ce ai in telefon si iti permite sa platesti cu acest aparat. Problema este ca el foloseste tehnologia NFC (Near-Field Communication), care nu e disponibila pentru multe telefoane inteligente.

Un nou program vine din urma. El se numeste LevelUp. Acesta creeaza un cod QR care te ajuta sa platesti cu telefonul, insa nici el nu e foarte raspandit deocamdata. Un alt serviciu este Wallaby, un card inteligent care aduna tot ce ai si alege cea mai buna metoda de plata.

Interfata bazata pe gesturi

In curand vom comunica cel mai bine cu aparatele electronice din jur doar prin gesturi. Tehnologia actuala de acest fel se numeste Kinect, ea fiind dispnibila pentru Xbox 360. Utilizatorii isi pot alege jocul preferat doar facand un semn camerei Kinect.

Din urma vine si Samsung MV900F, un aparat foto care te ajuta sa faci cele mai bune fotografii si te asista intr-un mod neasteptat de interactiv. De asemenea, Leap este o cutie de marimea unui iPod care te ajuta sa iti controlezi calculatorul doar prin gesturi. Ea este foarte utila pentru cei care prefera jocurile sau care raspund unor email-uri.

Ceva de purtat

Tehnologia viitorului va face parte din hainele noastre. Unele dispozitive inregistreaza tot ce facem. Asa este Loxcie, un aparat care transmite viata oamenilor in direct. La fel este si Contour, care transmite semnalul video pe un telefon mobil.

Experienta de zi cu zi devine mult mai usor de pus pe site-urile de socializare. Memoto este un aparat care se poarta la guler si face poze la fiecare 30 de secunde. Pebble este un ceass particularizat care te leaga de telefon wireless si te tine la curent cu tot ce se intampla pe Facebook si chiar iti poate oferi prognoza meteo la zi.

Viata acasa

Daca vrei sa vezi ce face pisica ta acasa atunci cand esti plecat, ai la indemana aparatura necesara. Hue de la Philips te ajuta sa controlezi lumina din casa fara a te plimba prin toata locuinta.

Twine e un set de senzori wireless care monitorizeaza totul din locuinta. Poti sti cand ai probleme inclusiv la subsol si esti inundat. El ajuta si la monitorizarea activitatii copiilor mici. Posibilitatile sunt nelimitate.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#gadgeturi telefon mobil, #plata card bani smartphone, #senzori miscare, #inventii revolutionare , #gadget