Merita sa dai un salariu intreg pe gadget-uri noi? Dispozitive lansate in urma cu cativa ani care fac toti banii (Galerie foto)

Sambata, 16 Ianuarie 2016, ora 12:53
7577 citiri
Merita sa dai un salariu intreg pe gadget-uri noi? Dispozitive lansate in urma cu cativa ani care fac toti banii (Galerie foto)
Foto: Arhiva Ziare.com

Multe dintre cele mai noi dispozitive costa cat salariul mediu pe luna din Romania. In consecinta, daca esti pasionat de gadget-uri si vrei sa ai ce e mai bun, trebuie sa bagi adanc mana in buzunare pentru a te bucura de lansarile gigantilor IT la scurt timp dupa ce apar pe piata.

In caz contrar, esti nevoit sa te multumesti cu "vechiturile". In timp ce unele functioneaza decent, altele sunt atat de ciudate incat nu merita sa cheltui niciun ban pe ele.

Totusi, exista unele dispozitive lansate in urma cu cativa ani care iti pot satisface apetitul pentru tehnologie si distractie. Business Insider a facut o scurta lista pe aceasta tema.

Prima generatie a castilor Parrot Zik

Parrot e o companie iesita din comun, avand in vedere ca realizeaza si drone, si casti audio.

Prima lor generatie de casti se conecteaza cu telefonul prin Bluetooth si inca arata mai bine decat altele. Acestea au incorporata o tehnologie care elimina zgomotul de fundal, dar si un ecran mic ce iti permite sa schimbi melodiile fara sa mai scoti telefonul din buzunar. De asemenea, calitatea sunetului e excelenta.

In 2012, cand au aparut pe piata, castile costau 399 de dolari. Insa, in prezent, dupa alte doua generatii lansate, pretul s-a micsorat substantial. In magazinele din Romania gasesti doar a doua versiune, care costa cam 1.500 de lei (peste 350 de dolari), insa prima generatie poate fi comandata de pe Amazon, unde pretul e de 169 de dolari.

Fata de noile versiuni, castile Parrot Zik 1 sunt mai grele, au autonomie mai redusa si o gama mai restransa de culori. Insa asta nu inseamna ca nu-si merita banii.

Microsoft Surface Pro 3

Microsoft se lauda ca aceasta tableta are puterea unui laptop. Display-ul are o dimensiune de 10,8 inchi si o rezolutie de 1920 x 1280 de pixeli.

Dispozitivul dispune de un port USB 3.0, un MiniDisplay Port, un slot MicroUSB, o intrare jack pentru casti si un slot microSD. Are un procesor Intel Atom x7, iar tableta ruleaza o versiune full a sistemului de operare Windows 8.1. De asemnea, e compatibila cu toate aplicatiile traditionale de desktop.

Bineinteles ca noile generatii, Pro 4 si Surface Book, sunt mai bune si ofera o experienta superioara de utilizare, dar asta nu inseamna neaparat ca merita sa dai cu 100 de euro in plus pe ele.

Pro 3 are un pret de 899 de dolari pe site-ul Microsoft, in timp ce Pro 4 se vinde cu 999 de dolari. Insa de curand, Amazon a redus pretul la 563 de dolari.

Nintendo Wii

Lansat in 2006, Nintendo Wii e o consola veche, care nu dispune de gama larga de jocuri regasita la PlayStation 2 sau Xbox. Insa este dispozitivul potrivit atunci cand vrei sa te distrezi cu prietenii sau cu familia. Ba mai mult, e foarte simplu de utilizat, tocmai de aceea inca e foarte popular.

La multe magazine costa cateva sute de dolari, insa pe Amazon poate fi gasit si cu 58 de dolari. E un bun mod de relationare si relaxare.

Surse foto: Site-urile producatorilor

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#gadgeturi vechi bune, #gadgeturi vechi, #pret Wii, #Nintendo Wii, #Microsoft Surface Pro, #casti audio bune, #pret casti audio , #gadget