Oglinda inteligenta care te face sa te simti ca o diva a secolului XXI

Sambata, 21 Mai 2016, ora 14:01
4669 citiri
Oglinda inteligenta care te face sa te simti ca o diva a secolului XXI
Foto: Simplehuman

Iti incui usa de la intrare cu o aplicatie, aprinzi luminile printr-o comanda vocala si ajustezi temperatura din camera cu ajutorul telefonului. Insa ce inseamna o casa inteligenta fara o oglinda conectata la Internet si la alte dispozitive din jur?

The Verge a testat un dispozitiv ce le permite femeilor sa se simta ca niste regine ale secolului XXI atunci cand se machiaza.

Sensor Mirror Pro este o oglinda inteligenta realizata de Simplehuman, ce poate fi comandata de pe site-ul companiei pentru 250 de dolari.

Dispozitivul are o diagonala de 8 inchi (20 cm) si poate face zoom de 10 pana la 20 de ori. In plus, are un senzor care ajusteaza lumina in care iti vezi reflexia astfel incat sa se potriveasca in diverse locuri si ambiante.

Oglinda de la Simplehuman se conecteaza prin WiFi si Bluetooth la aplicatia din telefon, de unde poti ajusta functiile dispozitivului ca sa te poti machia in functie de conditiile meteo sau de gradul de luminozitate dintr-o incapare anume.

Exista moduri predefinite, precum "restaurant" sau "zi insorita", insa iti poti face un selfie la birou, de exemplu, iar aplicatia Simplehuman face o reproducere a conditiilor de luminozitate de acolo, ca sa te poti machia acasa si sa arati ca o diva atunci cand mergi la munca.

Pasionat de selfie? A fost inventata oglinda care face poze in locul tau

Se conecteaza cu alte dispozitive inteligente

Interesant este faptul ca poti conecta oglinda inteligenta la alte dispozitive de tipul Internet of Things. Unul dintre ele este Nest Cam, sistemul de camere video ce pot fi montate prin casa sau in afara ei pentru a monitoriza ce se intampla in locuinta si in jurul ei.

Odata conectata la Nest Cam, oglinda inteligenta poate surprinde conditiile de luminozitate de afara, de exemplu, asa ca te poti machia in functie de vreme.

De asemenea, speakerul hands-free Amazon Echo, pe care il poti controla prin voce, si asistentul sau virtual, Alexa, pot face echipa buna cu Sensor Mirror Pro. De exemplu, atunci cand te machiezi, poti da comenzi vocale pentru oglinda ta inteligenta. Poti spune "Alexa, cere Sensor Mirror sa foloseasca setarea de la birou", sa zicem. Asa scutesti timp, caci nu mai folosesti telefonul.

Dispozitivul realizat de Simplehuman are integrata tehnologia IFTTT (If This Then That), cu ajutorul careia poti sa setezi niste reguli, cum ar fi sa primesti email-uri atunci cand oglinda ramane fara baterie.

De asemenea, poti sa te conectezi la Internet si sa setezi conditiile de luminozitate pentru a se potrivi cu prognoza meteo sau sa se conecteze la calendarul din telefon, pentru a vedea cand ai rezervare la restaurant.

Dar poate cea mai utila functie este cronometrul. Dimineata nu prea ai mult timp sa te machiezi, asa ca poti seta ca oglinda inteligenta sa emita un sunet dupa 10 minute, sa zicem.

Dispozitivul nu are cabluri, iar bateria cu care e dotata dureaza cam 4 saptamani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#oglinda inteligenta machiaj, #oglinda inteligenta, #oglinda conectata Internet, #oglinda inteligenta aplicatie , #gadget