Smartwatch - 20 de lucruri grozave pe care le poti face cu el

Advertorial
Luni, 06 August 2018, ora 09:30
162515 citiri
Smartwatch - 20 de lucruri grozave pe care le poti face cu el

In antichitate oamenii se uitau la soare pentru a identifica momentul zilei. Cand soarele rasarea pe cer la est, stramosii nostri stiau ca este dimineata. Cand soarele se afla sus pe cer, insemna ca este amiaza. Cand soarele incepea sa se ascunda la vest, oamenii stiau ca e seara si ziua s-a sfarsit.

Apeland la o astfel de tehnica, stramosii nostri aveau o oarecare evidenta asupra momentelor importante ale zilei. O alta modalitate de a face acest lucru era prin verificarea pozitiei umbrei.

Evident ca lucrurile s-au schimbat enorm de atunci, iar azi putem face toate aceste verificari cu ajutorul unui smartwatch.

Ceasurile inteligente reprezinta unele din cele mai actuale gadgeturi de pe piata tehnologica si vin ticstise cu toate functiile enumerate mai jos ... plus multe altele.

Smartwatch - definitie si utilitate

Un smartwatch este un dispozitiv mobil care poate fi purtat la incheietura mainii, asemenea unui ceas clasic.

Totusi, spre deosebire de ceasurile traditionale, smartwatch-urile, ca si smartphone-urile sunt prevazute cu ecran tactil, vin echipate cu aplicatii de suport si in functie de model pot monitoriza ritmul cardiac si alte semne vitale.

Putem spune ca exista un boom in randul ceasurilor inteligente pentru ca tot mai multe persoane le recunosc valoarea si utilitatea.

Intr-o era puternic atinsa de tehnologie este de inteles ca purtarea unui mini-computer la mana vine manusa peste interesele si nevoile noastre.

In definitiv, oamenii au purtat ceasuri la mana timp de secole bune, deci este perfect logic sa impachetezi cea mai recenta tehnologie mobila in aceasta forma convenabila.

Un smartwatch functioneaza ca o extensie a telefonului smart. Ideea este ca poti sa-ti prioritizezi notificarile si poti sti cand ceva "arde" sau poate fi amanat.

Sa presupunem ca sunteti la o intalnire si simtiti o vibratie in buzunar. In loc sa trageti cu ochiul la telefon, puteti doar sa inclinati incheietura mainii si sa vedeti daca este seful dumneavoastra sau doar un mesaj de marketing fara importanta.

Deci un smartwatch va permite sa decideti ce informatii trebuie sa intre in atentia dumneavoastra, fara a scoate smartphone-ul din buzunar sau geanta.

Toata ideea asta cu smartwatch-urile are sens. Orice lucru care ne permite sa ne varam cat mai putin ochii in ecranul telefonului si sa ramanem prezenti la o conversatie este de bun auguur.

O privire la ceas in mijlocul unei conversatii ramane un lucru destul de nepoliticos, dar care este mai putin deranjanta decat consultarea smartphone-ului.

Pe langa faptul ca va informeaza despre ce se intampla pe telefon, ceasurile inteligente monitorizeaza minutios activitatea legata de sanatate.

Apple Watch este prevazut cu dispozitiv optic de masurare a ritmului cardiac si accelerometru. Unele modele au GPS incorporat si va permit sa monitorizati fiecare etapa a antrenamentului.

Chiar si cand sunteti intr-o plimbare, smartwatch-ul se poate dovedi extrem de util. In loc sa scoateti telefonul din buzunar la fiecare colt de strada sau intersectie, este mai rapid sa verificati smartwatch-ul pentru indicatii.

In viitorul apropiat achitarea unei comenzi prin intermediul unui smartwatch va fi la ordinea zilei. Doar atingeti ecranul ceasului inteligent si banii sunt extrasi automat din contul dumneavoastra. Iar previziunile indraznete nu se opresc aici.

De exemplu, unele hoteluri au inceput sa implementeze sisteme de deschidere a usilor care pot fi deblocate cu Apple Watch.

Smartwatch - scurt istoric

Spre deosebire de ceasurile digitale care exista de zeci de ani, smartwatch-urile au aparut dintr-o speculatie a companiilor de tehnologie care si-au propus proiectarea unui mini-device cu atribute asemenea telefoanelor inteligente.

Astazi, Apple, Samsung, Sony si alti grei ai industriei tehnologice au o gama impresionanta de smartwatch-uri la raft, dar inceputul a fost cu totul special.

Cand Pebble si-a anuntat primul smartwatch in 2013, a inregistrat vanzari record de peste 1 milion de exemplare. Ce a urmat apoi a fost epic - cererea impresionanta si optimizarile tehnologice au avut drept rezultat lansarea unor modele avansate, cu functii noi, cu design aparte.

Daca la inceput smartwatch-urile erau privite ca dispozitive de lux, din fericire azi piata abunda si in modele calitative la preturi accesibile.

Ce poti sa faci cu un smartwatch?

Inainte sa cumparati un smartwatch este important sa va ganditi la propriile nevoi, gusturi estetice si buget. La nivel basic un smartwatch este proiectat sa afiseze mesaje sau notificari de pe telefonul mobil. De aici incolo incep diferente de aplicatii, caracteristici, calitate a materiilor prime etc.

In afara de afisarea notificarilor de pe telefon, valoarea unui smartwatch este data de aplicatiile pe care le poarta. Din fericire, smartwatch-urile Apple va vor oferi o multime de optiuni. De exemplu, Apple Watch se lanseaza cu o aplicatie Uber si va permite sa chemati un taxi printr-o simpla comanda la incheietura mainii.

Un smartwatch este conceput sa va faca viata mai usoara, deci nu ar trebui sa fie un stres in ceea ce priveste incarcarea bateriei. Cautati un model cu o baterie care sa tina cat mai mult - de preferat o zi intreaga.

Unele modele, inclusiv Pebble Steel, vin cu baterii care tin chiar si cateva zile la rand - din pacate dezavantajul acestora este ca au ecrane alb-negru.

Dar haideti sa vedem mai departe 20 de lucruri extrem de utile pe care le puteti face cu ajutorul unui ceas inteligent.

20 de lucruri pe care le poti face cu un smartwatch

1. Va ajuta sa ramaneti in forma

Avand in vedere ca lumea moderna este grav afectata de sedentarism, tot mai multe persoane constientizeaza importanta activitatii sportive. Miscarea ne face sa aratam bine si ne ajuta sa ramanem sanatosi.

Smartwatch-urile se potrivesc perfect unui astfel de stil de viata. Foarte multe modele vin cu aplicatii de monitorizare a ritmului cardiac, iar cateva sunt chiar construite special pentru fitness - de exemplu Adidas miCoach Smart Running Watch.

Smartwatch-uri pentru fitness sunt ceasuri cu specificatii complexe care va ajuta sa atingeti obiectivele stabilite in ceea ce priveste miscarea si antrenamentul.

Daca sunteti atlet, faceti fitness sau practicati intensiv un sport, atunci probabil cea mai buna alegere pentru dumneavoastra este un smartwatch.

Multe modele includ monitorizare a ritmului cardiac si un pedometru pentru a va ajuta sa urmariti rezultatele antrenamentelor.

2. Acces rapid la muzica preferata

Numeroase smartwatch-uri, cu unele exceptii, va permit sa patrundeti rapid in fisierele muzicale de pe smartphone. Astfel, indiferent de momentul zilei puteti alege ca muzica sa va acompanieze. Totul doar printr-o comanda rapida direct de la incheietura mainii, fara sa fiti nevoit sa scoateti telefonul din buzunar.

3. Supravegheati bebelusul

Daca aveti un Samsung Galaxy S6, probabil ca stiti ca puteti primi notificari pe telefon cand copilul incepe sa planga. Cu Samsung Gear S puteti lasa telefonul in camera copilului si si-l puteti supraveghea de la distanta - s-a trezit, se joaca, a adormit, este agitat etc?

4. Fiti la moda

Smartwatch-ul Moto 360 este aproape o piesa vestimentara pentru iubitorii de moda. Ofera stiluri clasice si puteti alege intre piele sau metal. Daca doriti un ceas clasic rotund in locul formei patrate, este usor sa identificati in oferta Motorola astfel de optiuni.

In plus, Moto 360 are si un ecran LCD cu touchscreen extrem de rezistent impotriva socurilor. Astfel impuscati doi iepuri dintr-un foc: purtati un accesoriu solid, dar si stilat.

5. Verificati rezultatul partidelor sportive

Smartwatch-urile au facut ca monitorizarea scorurilor meciurilor sportive sa fie mult mai discreta. Pur si simplu va uitati la ceasul de la incheietura si stiti in orice moment cat este scorul unei partide de fotbal.

6. Trimiteti SMS-uri

Multi furnizori de telefonie includ sisteme de mesagerie email-to-text prin care emailurile se pot converti rapid in SMS-uri.

Utilizatorii pot folosi chiar si SMS-uri predefinite cum ar fi "Ajung in cateva minute", "Sunt in trafic", "Sunt intr-o sedinta. Revin eu" etc.

7. Deveniti un atotcunoscator

Stiti deja ca informatia inseamna putere. Asta mai inseamna ca in mod uimitor de acum aveti informatia la degetul mic... pardon, la incheietura mainii.

Este suficient doar sa spuneti "Ok, Google" pe un smartwatch Moto 360 si imediat veti afla ce va intereseaza - inclusiv detalii despre conditiile meteo, ce alimentele sunt bogate in vitamina A, ce ateliere pentru copii se organizeaza in oras etc.

8. Monitorizati-va casa

Pebble a colaborat cu iControl, creatorul tehnologiei smart home pentru numeroase companii. Asta inseamna ca in curand veti putea bloca si debloca usile de acasa, veti putea deschide si inchide luminile prin intermediului unui smartwatch Pebble.

9. Obtineti indicatii de orientare

Foarte multe ceasuri inteligente vin la pachet cu aceasta caracteristica, iar Pebble foloseste aplicatii ca Mapstatic si Pebble GPS.

10. Raspundeti imediat la mesaje

Daca va programati smartwatch-ul sa primeasca texte si emailuri, puteti sa raspundeti la acestea imediat. Lucrurile devin mai usoare atunci cand poti sa raspunzi la mesaje fara sa scoti telefonul din buzunar.

Sistemul de operare Android Wear de la Google pe care il veti gasi pe smartwatch-urile de la LG, Motorola si multe altele, permite utilizatorilor sa raspunda la texte prin voce.

11. Actualizati conturile de social media

Acest lucru este extrem de util pentru cei care sunt permanent pe Facebook si Twitter. Daca aveti un Samsung Gear S, deschideti browserul Opera si este suficient sa tastati site-ul preferat de social media.

Nu trebuie sa instalati aplicatii speciale. Puteti sa va actualizati des statusul pe retelele de socializare pentru a va mentine fanii cat mai conectati.

12. Personalizare

Spre deosebire de ceasurile clasice, noile smartwatch-uri pot fi customizate - puteti schimba wallpaperul, cadranul ceasului si cureaua de prindere.

13. Folositi telefonul pe post de router

Pentru ca multe smartwatch-uri sunt echipate cu Bluetooth (cu numeroase functii), pur si simplu puteti lasa routerul sa se incarce pe conexiuea AC, in timp ce stati cu smartwatch-ul la mana acasa. El se va conecta prin bluetooth si va folosi Bluetooth pentru a se lega de Internet.

14. Folositi smartwatch-ul pe post de hands-free

Pur si simplu nu trebuie sa tineti telefonul in mana cand efectuati un apel. Puteti vorbi direct la incheietura mainii.

15. Aflati rapid unde este telefonul pe care l-ati pierdut din vedere

Multe smartwatch-uri noi pot face acest lucru - mai ales Apple Watch si Samsung Gear S. Cand nu mai stiti unde ati lasat telefonul sau daca a cazut dupa canapea, il puteti identifica rapid prin intermediul smartwatch-ului.

16. Folositi smartwatch-ul pe post de pedometru

Multe modele vin cu aceasta functie de a monitoriza utilizatorii in functie de caloriile arse, frecventa cardiaca etc.

17. Aveti calendarul la indeMANA in orice moment

Poate una din cele mai utile caracteristici a smartwatch-urilor este faptul ca va puteti organiza mai eficient. Nu mai pierdeti intalnirile, nu mai uitati de zilele de nastere, pentru ca smartwatch-ul vibreaza si va anunta la fiecare notificare din calendar.

18. Va invata sa va relaxati

Aceasta caracteristica este specifica smartwatch-ului Asus Zen care are inglobata o functie fitness de relaxare pentru cei predispusi stresului.

19. Va anunta cand nu mai aveti semnal wireless

Unele smartwatch-urile au aceasta functie care este utila atunci cand intentionati sa faceti o plata si se intampla sa iesiti din raza semnalului de Internet.

20. Setati o alarma

Daca vreti sa faceti o schimbare in viata dumneavoastra renuntand la alarma clasica a telefonului sau a ceasului, puteti alege sa fiti trezit dimineata de o vibratie delicata la incheietura mainii.

Acestea sunt doar cateva lucruri uimitoare pe care le puteti face cu ajutorul unui smartwatch.

Ceasurile inteligente sunt disponibile intr-o varietate impresionanta de preturi, astfel ca putem spune ca exista un smartwatch pentru orice buget, orice gust si orice stil de viata. Puteti comanda chiar acum un ceas inteligent de pe evoMAG.

Smartwatch-urile in viitor

Incet dar sigur, ceasurile inteligente se transforma in gadgeturi mainstream. Asa cum popularitatea Apple Watch actioneaza ca un imbold pentru categoria in sine, la fel evolutiile si optimizarile de estetica fac ca smartwatch-urile sa se plieze mai bine pe tipul de smartphone detinut de utilizator.

Una din provocarile cu care se confrunta companiile producatoare este designul. Cele mai multe persoane nu se vor plictisi de un ceas vechi pe incheietura mainii. De aceea este important ca pe langa designul actual, ceasul sa ofere functii avansate.

Motorola Moto 360, Pebble Steel si Apple Edition sunt toate exemple de smartwatch-uri cu aspecte clasice, care ar putea fi devansate de modele mai contemporane in urmatorii ani.

Clasic sau modern? - indiferent de preferinte, va asteptam pe evoMAG sa va alegeti smartwatch-ul perfect compatibil cu toate asteptarile dumneavoastra!

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#smartwatch , #gadget