Solutii pentru economie la energie: termostatul inteligent (Video)

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 23:58
4489 citiri
Solutii pentru economie la energie: termostatul inteligent (Video)
Foto: digitaltrends.com

Pentru ca energia devine tot mai scumpa si consumatorii incearca din rasputeri sa-si reduca facturile, competitia pe piata gadgeturilor care le vin in ajutor e tot mai acerba.

Ultima lansare in domeniu este un termostat inteligent, care poate simti daca intr-o camera este cineva. Dispozitivul apartine companiei EcoBee, care pana acum a stat in umbra uneia mult mai cunoscute, Nest, scrie Digital Trends.

Noul termostat inteligent se numeste EcoBee3 si este o varianta imbunatatita a unuia mai vechi.

Pe langa trasaturile generale specifice termostatelor din categoria celor "inteligente", el are si unele care il individualizeaza clar. Acesta vine la pachet cu senzori care sunt plasati in locuinta cumparatorului. Datorita lor, EcoBee3 poate simti prezenta cuiva, pentru a regla temperatura ambientala.

Programul care il opereaza are rolul central in indeplinirea functiilor sale. De exemplu, in serile de vara racoroase, termostatul preia aerul rece de afara si il introduce in casa, fara a porni aparatul de aer conditionat. Umiditatea este si ea detectata si ajustata.

Dispozitivul ia in calcul umiditatea relativa si incearca sa o ajusteze astfel incat totul sa fie in parametri optimi.

Pentru casele cu umidificator, EcoBee3 poate actiona la fel de eficient si, in plus, are capacitatea de a evita inghetarea geamurilor in timpul iernii.

Termostatul alaturi de un senzor costa circa 192 de euro, iar un pachet de doi senzori suplimentari vine la un cost de aproximativ 60 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#casa energie consum, #caldura casa, #incalzire casa termostat, #termostat incalzire casa, #factura energie locuinta , #gadget