Un gadget ieftin si uimitor: Asus Chromebox

Miercuri, 12 Martie 2014, ora 22:01
6040 citiri
Un gadget ieftin si uimitor: Asus Chromebox
Foto: cnet.com

Compania Asus a lansat un gadget care ne poate ajuta mult in ceea ce facem zi de zi. Chromebox se bazeaza pe tehnologia cloud si dispune de sistemul de operare Chrome, creat de Google.

Performanta pe care el o ofera utilizatorului vine la un pret mic, de doar 128 de euro, scrie cnet.com. Conexiunile si porturile cu care este dotat il transforma intr-un obiect pe care orice iubitor de tehnologie si l-ar dori.

Spatiul de stocare de doar 16 GB este unul dintre dezavantajele sistemului. Asus Chromebox, ca si celebrele laptopuri de tip Chromebook, prezinta avantajul de a se incarca in mai putin de 20 de secunde. Dimensiunile lui de doar 4,9/4,9 inchi (la o grosime de doar 1,65 inchi) ii confera si avantajul portabilitatii.

Numeroasele calitati ale unui gadget ieftin

Utilizatorul are nevoie de un monitor, un mouse si tastatura pentru a putea lucra pe acest calculator la fel ca pe orice alt sistem de tip desktop. Noul gadget dispune de un port HDMI, unul pentru conectarea monitorului (Display Port) si de patru porturi USB 3.0, doua fiind situate in partea din fata, doua-in spate.

Din pacate, ineditul minicalculator nu este dotat si cu o conexiune Bluetooth 4.0, ea putand fi de ajutor inclusiv pentru conectarea mouse-ului si a tastaturii. In schimb, Chromebox dispune atat de o conexiune Wi-Fi de tip dual-band, cat si de una Gigabit Ethernet.

Procesorul Intel Celeron 2955U, de 1,4 GHz ofera performante care nu dezamagesc, iar memoria RAM are 2 GB, acestea fiind completate de o placa grafica Intel HD. Stocarea informatiilor se face pe o unitate M.2 solid-state drive. Cei dornici de performante mai bune pot opta pentru varianta cu procesor Intel Core i3, placa video Intel HD Graphics 4400 si memorie RAM de 4 GB, pretul fiind in acest caz de aproximativ 266 de euro.

Indiferent de modelul cumparat, capacitatea interna de stocare ramane de 16 GB, ea putand fi extinsa cu ajutorul unui card de memorie. Cumparatorul beneficiaza si de o perioada de doi ani in care isi poate stoca si accesa gratuit fisierele pe platforma Google Drive, in limita a 100 GB.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#calculator gadget asus chromebox, #asus chromebox gadget, #gadget asus chromebox calculator , #gadget
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Nimic nou sub soare: Mac Mini exista de citiva ani.