Ziare.com
GDPR
Elefant.ro a fost amendat pentru ca a trimis mailuri nesolicitate

Marti, 15 Octombrie 2019, ora 10:06

Elefant.ro a fost amendat pentru ca a trimis mailuri nesolicitate

Internet si Tehnologie / GDPR

Retailerul online elefant.ro a fost amendat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru a transmis mesaje comerciale prin mail si nu a dovedit ca avea acordul celor pe care ii contacta. Practic, autoritatea a transmis ca Elefant Online S.A. "nu a facut dovada obtinerii consimtamantului prealabil expres si neechivoc pentru transmiterea de mesaje comerciale prin e-mail incalcandu-se dispozitiile referitoare la comunicarile nesolicitate prevazute de art. 13 alin. (1) lit. q) din Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice". Astfel, retailerul a fost sanctionat contraventional cu amenda in cuantum de 10.000 de lei. Autoritatea Nationala de Supraveghere a aplicat sanctiunea ca urmare a unei plangeri prin care se reclama faptul ca operatorul Elefant Online S.A. a transmis petentului ...

Raiffeisen Bank, amendata cu 150.000 de euro pentru ca a dat datele clientilor pe WhatsApp

Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 16:31

Raiffeisen Bank, amendata cu 150.000 de euro pentru ca a dat datele clientilor pe WhatsApp

Internet si Tehnologie / GDPR

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a amendat Raiffeisen Bank cu 150.000 de euro pentru ca doi angajati ai bancii au utilizat date transmise de catre personalul Vreau Credit prin intermediul aplicatiei mobile WhatsApp la simulari de prescoring, conform unui comunicat al institutiei publicat miercuri. Conform comunicatului, incalcarea...

Inteligenta Artificiala are nevoie de datele noastre. Ar trebui sa fim platiti pentru ele?

Duminica, 18 August 2019, ora 15:06

Inteligenta Artificiala are nevoie de datele noastre. Ar trebui sa fim platiti pentru ele?

Internet si Tehnologie / GDPR

Inteligenta Artificiala (AI) are potentialul sa creeze adevarate revolutii in anumite domenii, inclusiv in cel medical. Deocamdata, AI se afla intr-un stadiu incipient, iar pentru a se dezvolta are nevoie de datele noastre. Robert Chang, un oftalmolog de la Universitatea Stanford din SUA, a inceput sa lucreze cu AI in urma cu cativa ani. El crede ca aceste tehnologii avansate pot ajuta la...

6 comentarii
Inca o amenda pe GDPR pentru o firma din Romania: Angajati supravegheati video fara sa stie

Miercuri, 07 August 2019, ora 10:12

Inca o amenda pe GDPR pentru o firma din Romania: Angajati supravegheati video fara sa stie

Internet si Tehnologie / GDPR

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a dat inca o amenda pentru incalcarea GDPR, aceasta fiind cea de-a patra din tara noastra de la intrarea in vigoare a regulamentului european de protectie a datelor. Autoritatea a transmis, intr-un comunicat, ca firma UTTIS INDUSTRIES SRL a fost sanctionata contraventional cu amenda in cuantum total de 11.834,25...

1 comentariu
Amenda de 15.000 de euro pentru un hotel din Bucuresti, dupa ce lista clientilor care luau micul dejun a ajuns pe Internet

Luni, 08 Iulie 2019, ora 18:15

Amenda de 15.000 de euro pentru un hotel din Bucuresti, dupa ce lista clientilor care luau micul dejun a ajuns pe Internet

Internet si Tehnologie / GDPR

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a anuntat, luni, ca a finalizat o investigatie la operatorul hotelier World Trade Center Bucuresti si a constatat ca acesta a incalcat unele prevederi din Regulamentul General privind Protectia Datelor (GDPR), amenda aplicata fiind de 71.028 lei (15.043 euro). La finalul lunii iunie, Autoritatea a...

3 comentarii
Vezi toate stirile

Ziare.com isi propune sa ofere cele mai importante si cele mai noi stiri din fiecare sector al vietii publice: politica, business, sport , life show, stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate. In consecinta, Ziare.com aloca subiectelor de interes din toate aceste domenii sectiuni speciale care vor contine cat mai multe informatii relevante fiecarui subiect.

Sectiunea de fata este dedicata temei GDPR. Aceasta zona va concentra articolele categoriei Internet si Tehnologie din Ziare.com care au subiectul principal: GDPR.

Ziare.com ofera cititorilor sai oportunitatea de a deveni jurnalisti colaboratori. Materiale jurnalistice, stiri atat pe tema - GDPR, cat si despre alte subiecte de interes, fie din categoria Internet si Tehnologie, fie din celelalte categorii ale site-ului Ziare.com, pot fi trimise la adresacolaboratori@ziare.com, iar pentru mai multe informatii privind modalitatile de colaborare poate fi accesata si sectiunea Colaboratori Ziare.com.

Va multumim pentru colaborare si asteptam sugestiile si observatiile dvs.

 
Citeste despre
robotismsatac ciberneticreteaacces internet
androidtelevizoaredronablackberryiPhone X
LEDGDPRWhatsAppmouseplatforma
firefoxbrowsercomponentesistemechrome
skypemonitoarefibra opticatelefoane mobilexbox
notebookcamere digitalenintendoantivirussoftware
instagramprocesoripodelectronicewireless
iPadplaystationInternet 5GvistaHuawei
gpsusbconsolebluetoothgadget
camere video3Gaplicatiilcd
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor