A facut ceea ce FBI sustinea ca e imposibil: A spart parola unui iPhone cu un echipament de 100 de dolari (Video)

Marti, 20 Septembrie 2016, ora 09:21
22408 citiri
A facut ceea ce FBI sustinea ca e imposibil: A spart parola unui iPhone cu un echipament de 100 de dolari (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Un cercetator a reusit sa faca ceea ce FBI sustinea ca e imposibil: a spart parola unui iPhone cu ajutorul unor aparaturi care costa doar 100 de dolari.

Specialistul de la Universitatea Cambridge a demonstrat ca telefoanele produse de Apple pot fi decodate destul de usor, transmite BBC News.

In plus, el a demontat afirmatiile oficialilor FBI, care sustineau ca telefonul gasit asupra atacatorilor din San Bernardino, SUA, care au omorat 14 oameni anul trecut, nu poate fi "spart" folosind aceasta metoda.

La acea vreme, agentia americana a pus presiune pe Apple sa creeze un software care sa permita accesul autoritatilor la informatiile stocate in dispozitivul respectiv - un iPhone 5C - insa compania a refuzat.

Ulterior, FBI ar fi platit un milion de dolari unei firme de securitate pentru a extrage datele din telefon.

Insa acum profesorul Sergei Skorobogatov de la Universitatea din Cambridge a demonstrat ca parola unui iPhone 5C poate fi sparta cu ajutorul unor aparate care costa 100 de dolari.

Intr-un videoclip postat pe YouTube, el a aratat ca se poate inlocui cipul Nand - principalul sistem de stocare al dispozitivelor Apple - cu o clona, care ii permite sa incerce o infinitate de combinatii pentru parola.

Pentru a ghici o combinatie formata din 4 caractere a fost nevoie de 40 de ore de munca. Evident, o parola mai complicata necesita si mai multe ore de munca, probabil cateva sute.

Insa ideea e ca metoda functioneaza, iar aparatura costa doar 100 de dolari, cu toate ca cei de la FBI au sustinut contrariul, atunci cand au cerut companiei Apple sa le obtina accesul la telefonul atacatorilor din San Bernardino.

In plus, cu un echipament mai sofisticat, dar mergand pe acelasi principiu, poti sparge si parolele dispozitivelor mai noi, inclusiv iPhone 6.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#spart parola iPhone, #cum spargi parola iPhone, #hackeri parola iPhone , #hacker