A inceput un razboi mondial, incidente armate SUA-China: Presa americana, victima hackerilor

Sambata, 17 Ianuarie 2015, ora 08:35
5644 citiri
A inceput un razboi mondial, incidente armate SUA-China: Presa americana, victima hackerilor

Pirati cibernetici au preluat temporar controlul vineri asupra conturilor de Twitter ale mai multor mass-media americane si au publicat false mesaje potrivit carora Papa Francisc a anuntat declansarea celui de-al treilea razboi mondial sau incidente armate intre Statele Unite si China.

Contul agentiei de presa United Press International (UPI) a informat ca Papa a afirmat ca "al treilea razboi mondial a inceput", in timp ce cotidianul New York Post a scris pe contul sau, printre altele, ca portavionul USS George Washington a cazut tinta rachetelor chineze, relateaza AFP.

Un oficial al Pentagonului a tinut sa precizeze ca mesajul referitor la ostilitatile cu China este "eronat".

SRI: Atacuri cibernetice asupra unor site-uri romanesti, cu mesaje islamiste radicale

Ulterior, mesajele au fost sterse de pe Twitter.

Ziarul, proprietate a grupului News Corp condus de Rupert Murdoch, a mentionat: "Contul nostru de pe Twitter a fost piratat pentru scurta vreme, iar in prezent desfasuram o ancheta".

Alte mesaje false au anuntat convocarea de catre presedinta Rezervei Federale (Fed), Janet Yellen, a unei reuniuni de urgenta, pentru a fixa o dobanda de referinta negativa. Un alt mesaj adauga ca patronul Bank of America a lansat un apel la calm, dand asigurari ca o astfel de actiune a Fed nu va avea impact asupra conturilor de economii.

In cursul ultimilor doi ani, mai multe conturi de Twitter au fost piratate, inclusiv cel al agentiei France Presse si al BBC.

Pe de alta parte, un grup care tine de organizatia Statul Islamic (SI) a piratat luni conturile de pe YouTube si Twitter ale Comandamentului american in Orientul Mijlociu (CENTCOM), de unde a difuzat documente confidentiale ale armatei americane, printre care si adresele persoanele ale ofiterilor.

La scurt timp, Pentagonul a informat ca ca nicio informatie clasificata nu a fost difuzata pe internet, aminteste AFP.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#hackeri presa SUA Twitter, #hacker razboi mondial , #hacker