Alerta la Yahoo: Hackerii romani au spart serverele companiei

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 19:27
5826 citiri
Alerta la Yahoo: Hackerii romani au spart serverele companiei

Un expert in securitatea cibernetica sustine ca hackerii romani exploateaza nou descoperitul bug Shellshock pentru a se infiltra in serverele Yahoo.

Intr-o postare pe blogul sau, expertul in securitate informatica Jonathan Hall a detaliat procesul prin care a descoperit ca site-urile Yahoo, Lycos si WinZip au fost atacate de un grup de hackeri romani, scrie The Independent.

Hall a identificat care servere sunt vulnerabile la Shellshock si a descoperit ca hackerii romani au patruns in doua servere Yahoo si explorau reteaua in cautare de cai de acces in Yahoo!Games, care are milioane de utilizatori.

Atac cibernetic la cea mai mare banca din SUA: Hackerii au furat date de la 76 de milioane de clienti

Inainte de a face publica informatia, Hall a trimis e-mail catre Yahoo si un mesaj pe Twitter echipei de ingineri a companiei si chiar si presedintelui gigantului IT, Marissa Mayer.

Yahoo i-a confirmat ca hackeri au accesat serverele, insa compania a refuzat sa-l plateasca pentru ca i-a alertat, acest lucru nefacand parte din programul de recompensa pentru identificarea de bug-uri.

"Aceasta bresa ne afecteaza pe toti intr-un fel sau altul si este crucial ca aceasta problema sa fie rezolvata degraba", a declarat Hall, care a informat si FBI-ul.

Romania este cunoscuta ca centru de infractiuni cibernetice, mai mult de un miliard de dolari fiind furati in SUA de catre hackeri romani in anul 2012.

Cat priveste Shellshock, acesta considerat ca fiind cel mai periculos bug creat vreodata. Daca un hacker poate accesa un server folosind Shellshock, el poate vedea tot ce este stocat pe acel server.

Compania Yahoo a fost deseori criticata pentru slabul nivel al securitatii cibernetice, dar si pentru felul in care ii rasplateste pe cei care identifica bug-uri pe serverele sale. In anul 2013, presedintele unei firme de securitate a primit un voucher de 25 de dolari in semn de multumire pentru descoperirea a trei bug-uri ce au compromis serviciile online ale Yahoo.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#hackeri romani servere Yahoo, #hackeri romani bug Yahoo, #romani spart servere Yahoo , #hacker
Comentarii